Sağlık Bakanlığından pilot uygulama: 81 ilde hizmet verecek

Özel gereksinimli kişiler adına sağlık alanında yeni bir adım atılıyor. Acil servis hizmetlerinin daha yeterli bir şekilde giderilmesi için Kayseri, Samsun, Erzurum ve Muğla’da “Engelsiz Acil Servis” çalışması başlatıldı. Söz konusu uygulamanın öncelikle pilot kentlerde uygulanacağını aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra bu hizmetin 81 ile yayılacağını açıkladı.

SAĞLIK 13.01.2023, 12:23
Sağlık Bakanlığından pilot uygulama: 81 ilde hizmet verecek

Özel ihtiyaçları olan kişilerin acil servis hizmetlerinden daha nitelikli şekilde yararlanması için çalışma sağladıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Engelsiz Acil Servis” faaliyetinin Kayseri, Samsun, Erzurum ve Muğla'da belirlenen hastanelerde pilot uygulama şeklinde başlatıldığını açıkladı.

81 ile genişletilecek

Devlet hastanelerinin bünyesinde oluşturulacak birimlerle beraber, özel gereksinimli kişilerin acil servis hizmetlerinin daha nitelikli biçimde karşılanması adına “Engelsiz Acil Servis” çalışmasının başlatıldığına dair bilgiyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Koca, "Özel gereksinimli olan kişiler için 'Engelsiz Acil Servis' çalışmamız başladı. Kayseri, Samsun, Erzurum ve Muğla’da belirlenen hastanelerde başlatılan pilot çalışmada, kişiler acil sağlık özel hizmetini söz konusu birimden alacak. Uygulamayı, sene içerisinde 81 kentimizde faaliyete sokmayı planlıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)