Doktorları hedef almıştı… Erbaş, o imam hakkında konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde doktorları hedef alan açıklamaları ile tepki çeken imam Ahmet Gür hakkında açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 13.07.2022, 17:06 13.07.2022, 17:09
Doktorları hedef almıştı… Erbaş, o imam hakkında konuştu

Konya Şehir Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın başka bir hastanenin güvenlik görevlisi tarafından öldürülmesi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, imam Ahmet Gür’ün cuma hutbesinde doktorları hedef aldığı sözler büyük tepki çekmişti. Konya Kayalar Camii’ndeki cuma hutbesinde vaaz veren imam Ahmet Gür, “Sen hastaneye gitsen ve oradan eli boş dönsen, o doktoru dövmez misin, sövmez misin, öldürmez misin?” ifadeleriyle büyük bir skandala imza atmıştı. 

Hakkında soruşturma başlatıldı

Tepki çeken açıklamaların sosyal medyada kısa sürede viral olması sonrası hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de Konya Valiliği harekete geçerek Ahmet Gür hakkında soruşturma başlattı. Olayın ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

“Ne yazık ki minbere hiç yakışmayan sözler sarf edildi”

Yaşanan olay sonrası ilk kez açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Biz bu konuda gereken neyse onu yapacağız. Bu konuda kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Konya’da yaşanan olay ve sonrasında yapılan açıklamalar bizi derinden yaraladı. Cuma günü gibi faziletli bir günde, ne yazık ki minbere hiç yakışmayan sözler sarf edildi. Bahse konu olan imam hakkında açıklamanın yapıldığı ilk gün soruşturma başlattık. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu konuda neyi gerekiyorsa onu yapacağız. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüpheye düşmemesini istirham ediyoruz. Hayatını kaybeden doktorumuza da bu vesileyle birlikte bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı temennilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)