Genç binicinin acı sonu! At yüzdürürken boğularak can verdi!

Bursa'da 18 yaşındaki apranti Uğurcan Demirbaş, denizde at yüzdürdüğü esnada boğularak yaşamını yitirdi. 

GÜNDEM 13.07.2022, 17:22 14.07.2022, 17:03
Genç binicinin acı sonu! At yüzdürürken boğularak can verdi!

Genç apranti Uğurcan Demirbaş atı denizde yüzdürdüğü esnada boğuldu.

Olay bugün Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşandı. 

18 yaşındaki genç, at yüzdürürken boğuldu

18 yaşındaki apranti Uğurcan Demirbaş, atı denizde yüzdürdüğü esnada boğuldu.
Demirbaş’ın, arkadaşları ile beraber atına antrenman yaptırmak amacıyla Eğerce sahiline gittiği, atın üstünde denizde gezdiği esnada hayvanın ürkmesiyle birlikte suya düşerek kaybolduğu bildirildi.

20 dakika sonra denizden çıkarıldı

Denizde arkadaşları tarafından aranan ve sudan 20 dakika sonra çıkarılan Demirbaş’ın, sağlık ekiplerinin müdahalesine rapmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdiği tespit edildi. 

Olayla ilgili Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

TJK’den açıklama: “Derin bir üzüntü yaşıyoruz”

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) gelen açıklamada, Demirbaş’ın yaşamını yitirdiği bilgisi ''Sahalarımızın genç aprantilerinden biri olan Uğurcan Demirbaş’ın, Bursa’da 13 Temmuz Çarşamba günü yaşadığı elim bir kaza neticesinde yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.” sözleriyle paylaşıldı.

85 yarışta yer aldı

2004’te Ardahan’da dünyaya gelen Demirbaş, 2020 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 27 Kasım 2020’de ilk yarışına Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katılan ve 85 yarışta at binen Demirbaş, tek birinciliğini13 Haziran 2022’de Bursa Osmangazi Hipodromu’nda Kademova adlı safkanla kazanmıştı.
Apranti ne demek?

At yarışlarında çok sayıda yarış kazanan jokeylere oranla daha az yarış kazanan genç yarışçılara ''apranti'' ismi veriliyor.

Yorumlar (0)