Sarıgül, Diyarbakır’da… “Herkes kendi kimliğini özgürce ifade etsin”

Biri dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a giden Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, vatandaşlar ve esnaflarla da bir araya geldi. 

SİYASET 13.07.2022, 17:37 13.07.2022, 17:44
Sarıgül, Diyarbakır’da… “Herkes kendi kimliğini özgürce ifade etsin”

Dükkânları tek tek ziyaret ederek esnafların talep ve sorunlarını dinleyen TDP lideri Mustafa Sarıgül, ardından partisinin il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye Değişim Partisi’nin her alanda özgürlüğü ve insan haklarını savunduğunu dile getiren Sarıgül, “Bizim partimiz özgürlük üzerine kurulmuştur. Demokrasi, insan hakları ve mutluluk üzerine kurulmuştur. Biz bu değerleri savunuyoruz, barışı savunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Herkesle barışarak Türkiye’ye çağ atlatacağız”

“Ülkemizi yalnızca barış içinde büyütebiliriz” diyerek sözlerine devam eden Sarıgül, “Bizler iktidara geldiğimizde, herkesle barışacağız. Herkesle barışarak Türkiye’ye çağ atlatacağız. Kürt vatandaşımız Kürt gibi, Zaza vatandaşımız Zaza gibi, Alevi vatandaşımız Alevi gibi, Ermeni vatandaşımız Ermeni gibi yaşasın. Bunun kimseye en ufak bir zararı olmaz. Herkes kendi kimliğini özgürce ifade etsin. Artık bırakalım da herkes kendi değerini, kültürünü, inancını rahat bir şekilde sonraki nesillerine aktarsın. Biz ancak bu şekilde güçlü Türkiye oluruz. Türkiye’yi bolluğa, berekete, mutluluğa, birlikteliğe ve özgürlüğe ulaştıracak olan tek parti, Türkiye Değişim Partisi’dir” şeklinde konuştu. 



Yorumlar (0)