DEM ve Saadet ziyareti sonrası Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında nasıl bir yol haritasının izleneceğine dair Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle görüşmeye başlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün CHP lideri Özel ile bir araya gelmişti. Bugün de DEM Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, içeriğe dair tartışmaların ne zaman başlayacağına ilişkin tarih verdi. Kurtulmuş'un İYİ Parti ziyareti devam ediyor.

GÜNDEM 02.05.2024, 14:47 Hakan Öksüz
DEM ve Saadet ziyareti sonrası Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında siyasi partiler ile görüşüyor. DÜN CHP grubun ziyaret eden Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüştü.

"Mayıs ayının sonuna kadar..."

Özel ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Çalışmalar ile ilgili izlenecek yol hakkında konuştuk. Sürecin müzakere ile ilerlemesi gerektiği şeklindeki görüşümüzü ilettik. Mayıs ayının sonuna kadar mecliste grubu bulunan partilerden, usule dair fikir alacağız. Yaz boyunca tüm siyasi partiler, yeni anayasa ile ilgili görüşlerini netleştirir. Gelecek yıl TBMM açıldığında müzakere süreci başlar." ifadelerini kullanmıştı. 

DEM Parti ziyareti sonrası Kurtulmuş'tan açıklama

Numan Kurtulmuş, bugünkü ziyaretlerine DEM Parti ile ile başladı. Görüşme sonrası konuşan Kurtulmuş, "Sürecin demokratik bir şekilde yürütülmesi talebimizi ilettik. Kendileri müzakere ettikten sonra kamuoyu ile görüşlerini paylaşacaklar. Tüm siyasi partilerin üzerinde uzalaşabileceği bir anayasa çalışmasının başlatılmasını ve TBMM'de bunun kabul edilmesini temenni ediyoruz." dedi.

DEM Parti: "Bazı zorluklar olabileceğini söyledik"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Kurtulmuş'un ziyareti ile ilgili, "Demokratik bir anayasa yapılması sürecini biz de parti olarak destekliyoruz. 12 Eylül anayasası değişmeli. Baskının ortadan kalkması için anayasa hükümleri ile AİHM kararları uygulanmalı. Bu alanda olumsuz gördüğümüz şeyler var. Biz de bu ortamda arzu edilen bir anayasa yapım sürecinin zorlukları olabileceğini kendisine söyledik." ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi ziyareti sonrası açıklama: "Ekim ayı gibi içerik tartışması başlar"

Kurtulmuş'un Meclis'te bugünkü ikinci durağı Saadet Partisi oldu. Sürecin genel çerçevesinden bahsettiğini dile getiren TBMM Başkanı, "Meclis zemininde yapılacak görüşmelerde nasıl sonuç alırız, bunun üzerinde durduk. Ekim ayı gibi anayasanın içeriğine dair tartışmalara başlanabileceğini düşünüyorum." dedi.

Kurtulmuş, son olarak İYİ Parti'ye ziyarette bulundu. Kurtulmuş'un ziyareti devam ediyor.

Yorumlar (0)