Çavuşoğlu tarihi zirve öncesi Ukrayna Dışişleri Bakanı ile görüştü

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilimi sonlandırmak adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetini kabul eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dün akşam saatlerinde Türkiye’ye gelmişti. Yapılacak üçlü zirve öncesinde Çavuşoğlu, Kuleba ile bir görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.03.2022, 10:37 10.03.2022, 10:39
Çavuşoğlu tarihi zirve öncesi Ukrayna Dışişleri Bakanı ile görüştü

Son dönemde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim tüm dünyayı tedirgin etmeye başladı. Rusya’nın Ukrayna’nın Donbal bölgesi ve Kiev’e askeri operasyon düzenleyeceğini açıklamasının ardından çatışmalar çıkmış ve her iki ülke arasında savaş başlamıştı. Ülkeler ve şirketler Rusya’ya yaptırımlar uygulamaya başlarken savaş ve yaptırımlar nedeniyle pek çok ülkenin ekonomisi bu durumdan ekonomik olarak etkilenmiş ülkemizde de petrol fiyatları her geçen gün artmıştı. Öte yandan Ukrayna’da yer alan birçok vatandaş ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığınmak zorunda kalmıştı.

Türkiye’ye geldiler

İki ülke arasındaki gerilim her geçen gün tırmanırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu her iki ülkenin Dışişleri Bakanlarını Türkiye’ye davet ederek gerilimin masa başında diplomasi ile çözülmesi gerektiğini dile getirmişti. Bu daveti kabul eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dün akşam saatlerinde Antalya’ya gelmişti. İkili yoğun güvenlik önemleri altında kalacakları otele götürülmüştü.

Çavuşoğlu Ukrayna Dışişleri Bakanı ile görüştü

Son dönemde dünyanın dikkat kesildiği zirveyi aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Ukrayna, Birleşik Krallık, İsrail, Almanya, Hollanda, Japonya gibi 34 farklı ülkeden ve Türkiye’den 330 gazeteci takip edecek. Türkiye Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilecek tarihi üçlü zirve öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşme gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)