Bulgar turistlerin yüzü gülüyor: Edirne'de bagajları doldurup döndüler!

Bulgar levasının Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla beraber alışveriş için Edirne’ye gelen Bulgar turistler, ekmekten peynire bütün ihtiyaçlarını karşılayıp, bagajlarını ve bavullarını doldurarak geri döndü. 

GÜNDEM 14.06.2022, 07:09
Bulgar turistlerin yüzü gülüyor: Edirne'de bagajları doldurup döndüler!

Döviz kurunun yükselip Türk Lirası karşısında Bulgar levasının değer bulmasıyla, sabahın erken saatlerinden itibaren Bulgar turistler, alışveriş için Edirne’ye akın etmeye başladı.

Otoparklarda yer kalmadı

Turistler, mobilyadan gıdaya kadar birçok ihtiyaçlarını şehirdeki esnaftan karşıladı. Koli ve çuvallarla alışveriş yapan turistler, satın aldıkları ürünleri taşımakta zorlandı.

Yaşanan yoğunluk sebebiyle şehirdeki otoparklarda yer kalmadı. Tur araçları ve şahsi otomobilleri ile gelen turistler, alışverişlerini bitirdikten sonra Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarından ülkelerine döndü. 

"Her şey var ve ucuz"

Her şeyin Edirne’de ucuz olduğunu belirten Lutte Ayşe, pek çok ihtiyacını karşıladığını söyleyerek, “Her şey var ve ucuz. Yemek takımı, baklava ve çamaşır aldık. Türkiye’den memnunuz. Bulgar parası TL karşısında değerli olduğu için çok hesaplı oluyor.” sözlerini kullandı.

"Tatlı ve giyim revaçta"

Edirne’de turizm işletmecisi olarak çalışan Ömer Tuzcu, “Tatlı ve giyim şu an revaçta. Onlar geldikçe mutlu oluyoruz. Bu işin devamlılığı döviz kazandırmak için çok önemli, değerini bilelim.” şeklinde konuştu. 

"Fiyatlardan memnunuz"

Edirne’de alışveriş yapmanın oldukça hesaplı olduğunu belirten Mustafa Alim, “Yoğurdu, peyniri her şeyimizi buradan aldık. Buradaki fiyatlardan memnunuz.” açıklamasını yaptı.

“Esnafın yüzü gülüyor"

Bostan Pazarı esnaflarından biri olan Metin Doğan, “Gelen turistler zeytin, peynir gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ekmek fırınının dahi satışları arttı. Bütün esnafın yüzü gülüyor. Evlerinin 10 günlük ihtiyaçlarını temin ediyorlar. Turistler buradan gerçekleştirdikleri alışverişi Bulgaristan’da yapamayacaklarını biliyor.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)