Zelenskiy net konuştu: "Kırımı da özgürleştireceğiz"

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın işgal ettiği bütün toprakların kurtarılması için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. 

DÜNYA 14.06.2022, 07:30 14.06.2022, 11:55
Zelenskiy net konuştu: "Kırımı da özgürleştireceğiz"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Telegram hesabından bir paylaşım yaptı ve paylaşımda savaşın 110 gününü değerlendirdi.

“Binden fazla bölge kurtarıldı”

Bugün, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donbas’ta başarılı operasyonlar düzenlediğini açıklayan Zelenskiy, 110 gün içinde Ukrayna’nın güney bölgelerinde tekrar kontrol sağladıklarını, Harkiv’in büyük bir bölümünü düşmanın elinden kurtardıklarını dile getirdi. Zelenskiy, ayrıca "Genel anlamda, 1000'i aşkın yerleşim yeri kurtarıldı, Ukrayna'nın güneyinde işgal  saldırıları durduruldu." şeklinde konuştu.

"Ukrayna için savaşın bedeli çok ağır"

Ukraynalı askerlerin Rus güçlerine Donbas'ta da büyük kayıplar verdirdiklerini söyleyen Zelenskiy, "Donbas'taki muharebeler Avrupa'da düzenlenen en acımasız muharebelerinden biri olarak kayıtlara geçecek." açıklamasını yaptı. 

Zelenskiy, savaşta birçok çocuğun ve masum sivilin yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, "Bu savaşın bedeli Ukrayna için çok korkunç ve ağırdır." yorumunu yaptı. 

"İşgalcileri topraklarımızdan kovacağız" 

Rusya ile devam eden savaşta, cephe hattının 2 bin 500 kilometreyi aştığına vurgu yapan Zelenskiy, “Bütün topraklarını özgürleştirmek dışında seçenekleri olmadığını, topraklarından işgalcileri kovacaklarını” söyledi.

"Kırım Rusların huzura ereceği bir yer değil"

Zelensky, Rusya'nın ilhak ve işgal ettiği bütün toprakların özgürleştirilmesi için gayret göstereceklerini, bu topraklardaki insanlara devam eden savaşla ilgili doğru bilgilerin aktarılması gerektiğini ifade eden Zelensky, "Ukrayna ordusunun geleceğini onlara mutlaka söyleyin. Tabii ki Kırımı da özgürleştireceğiz. Ukrayna bayrağı tekrar Sudak, Yalta, Yevpatoriya ve Dzhankoy üzerinde dalgalanacak. Kırım'da değerli bölgelere el koyan her Rus, şunu unutmamalıdır ki burası, onların huzura erecekleri bir yer değil." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)