Bakan Soylu, PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü operasyonu anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

GÜNDEM 12.12.2020, 23:26
Bakan Soylu, PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü operasyonu anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “21 Mart 2017'de Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında polisin güvenlik çemberinden üstü çıplak bir şekilde, elindeki bıçakla atlayarak kalabalığa doğru koşan Kemal Kurkut’a polis ekipleri ‘Dur.’ diyor. Kemal Kurkut, ‘Ben kendimi patlatacağım.’ diyor. Bir evvelki olaydan güvenlik güçlerimizin önlem alması gerektiğinden dolayı onu ‘Dur.’ ihtarından sonra koşmaya devam ettiği için kalabalığa ve topluluğa zarar verebileceği düşüncesi ile etkisiz hale getiriyorlar ve yaşamını yitiriyor.” dedi.

"PKK, IŞİD'lileri gönderiyor"

Bakan Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen eleştirilerine yanıt verdi. Soylu, “2015 yılında Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda HDP mitingine IŞİD'li olduğunu tespit ettiğimiz teröristler saldırmış, 4 kişi yaşamını yitirmiş. Sonrasında 2017’de nevruz oldu. 2015’te Ankara'daki gar patlaması oldu. Onlarca insan yaşamını yitirdi. 21 Mart 2017'de Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında polisin güvenlik çemberinden üstü çıplak bir şekilde, elindeki bıçakla atlayarak kalabalığa doğru koşan Kemal Kurkut’a polis ekipleri ‘Dur.’ diyor. Kemal Kurkut, ‘Ben kendimi patlatacağım.’ diyor. Bir evvelki olaydan güvenlik güçlerimizin önlem alması gerektiğinden dolayı onu ‘Dur.’ ihtarından sonra koşmaya devam ettiği için kalabalığa ve topluluğa zarar verebileceği düşüncesi ile etkisiz hale getiriyorlar ve yaşamını yitiriyor. Dün biz Şanlıurfa Viranşehir ve Mardin hududunda kökeni IŞİD'li PKK tarafından satın alınarak, etrafındaki aileleri rehin altına alınarak, hududumuzdan sokulup, 1,5 kilo patlayıcıyı pantolonunun içine gizleyen bir teröristi etkisiz hale getirdik. Devlet orada HDP mitingini korumak için, orada bir provokasyon oluşmaması için gerekli önlemleri aldı.” dedi.

"3 terörist Osman Şiban'ın evindeydi"

Süleyman Soylu, 11 Eylül tarihinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “11 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonda 3 vatan evladımız şehit oldu. Tüm operasyon baştan-sona kayıtlarıyla elimizde. Osman Şiban’ın evine 2-3 kişi geliyor, İHA (insansız hava aracı) ile takip ediliyor. Bunlardan biri Abdullah Öcalan'ın, Murat Karayılan'ın, Murat Kalkan'ın en yakın arkadaşı olan ve kırmızı bültenle aranan Vahdettin Karabay. Bu şahıslar Osman Şiban’ın evinden çıkıyorlar, oradan da mağaraya gidiyorlar. F16’ları çağırıyoruz, kayalıklar içinde etkisiz hale getiriyoruz. 3 teröristten biri ise ölmüyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)