Adnan Oktar’ı böyle savundu: ‘Onu çok seviyorum, kalbi çok temiz’

Adnan Oktar'ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü ve avukatlar aracılığıyla örgütü canlı tutarak yeni üyeler kazandırmaya çalıştığı iddialarına yönelik davada, sanık Meltem Daban savunmasında "Ben Adnan Oktar’ı çok seviyorum" dedi.

GÜNDEM 23.05.2024, 19:14 Buse Önder
Adnan Oktar’ı böyle savundu: ‘Onu çok seviyorum, kalbi çok temiz’

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Adnan Oktar ve 20 sanıklı suç örgütü yapılanmasına yönelik dava devam ediyor. Adnan Oktar'ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerine devam ettiği iddiaları üzerine başlatılan bu davada, Oktar duruşmaya katılmadı.

Beşi tutuklu olmak üzere toplam on sanık, avukatları eşliğinde duruşmada hazır bulundu.

‘Bir kez temas kuran bir insanın vazgeçmesi imkansız’

Sanık Meltem Daban, mahkemede yaptığı savunmada Adnan Oktar'a olan derin bağlılığını, "Birlikte yaşamamız, hiç ayrılmak istememiz hayatın doğal akışı olarak değerlendirilmelidir. Aleyhimize yönelik 6 yıldır tek bir somut delil yok. Ben Adnan Oktar’ı çok seviyorum çünkü onun ruhu ve kalbi o kadar temiz ki. Ruhu Adnan Bey ile bir kere temas kurmuş bir insanın ondan vazgeçebilmesi imkansız” ‘ifadeleriyle anlattı.

‘Önüne geçemeyeceğim tek şey Adnan Oktar’a duyduğum sevgidir’

Tutuklu sanıklardan Ferhunde Eda Babuna ise, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi gerektiğini belirterek savunmasında "Mahkeme dosyayı hukuka aykırı bir şekilde elinde tutuyor. Ben örgüt üyeliği suçuyla hangi suçu işlemişim? Soyut delillerle yaklaşık 4 yıldır tutukluyum” ifadelerini kullandı.

Kendilerinin adli sicilinin tertemiz olduğunu vurgulayan Babuna, eğitimli, bilgili, milli şuura sahip bir topluluk olduklarını vurguladı. Hangi suçu işlemek için bir araya geldiklerinin hala ispatlanamadığını belirten Babuna, “Tüm araştırmalara rağmen evlerimizde tek bir suç unsuru bulunamadı. Tüm ailem cezaevinde. Adnan Bey müthiş baskı ve zulümle mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

Ortada sadece sevgi, saygı ve dostluk olduğu vurgusunu yapan Babuna, “Adnan Bey benim hocam, şeyhim veya müridim değil, kendisi sevdiğim bir dostum. Önüne geçemeyeceğim tek şey Adnan Oktar’a duyduğum sevgidir" şeklinde konuştu.

İddianame hazırlandı

Mahkeme, sanık avukatlarının savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar ve 20 sanık hakkında ağır suçlamalar yer aldı. Oktar’ın cezaevinde olmasına rağmen örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü, avukatları aracılığıyla örgüt üyelerini yönlendirdiği ve yeni üyeler kazandırmaya çalıştığı iddia edildi.

İddianamede, Oktar’ın cezaevinden avukatları ve diğer örgüt yöneticileri Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla talimatlar verdiği, cezaevinde 200 avukat ile görüşerek hukuki yardım adı altında örgütsel faaliyetler yürüttüğü belirtildi. Bu nedenle Oktar’ın avukat görüşmelerine kısıtlama getirildiği de ifade edildi.

Birçok suçtan hapis istemi 

Savcılık, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar, "örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçundan ise toplamda 15,5 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep ediyor. Diğer 17 sanığın ise "örgüte üye olma", "örgüte yardım" ve "örgütün propagandasını yapma" suçlarından değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

Yorumlar (0)