Fahiş fiyata büyük cezalar yolda! Teklif komisyondan geçti

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun önüne geçilebilmesi için TBMM Başkanlığı'na sunulan 23 maddelik kanun teklifi, komisyondan geçti. Teklif, fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik cezaların ciddi oranda artırılmasını içeriyor.

EKONOMİ 09.05.2024, 20:14 09.05.2024, 20:31 Hakan Öksüz
Fahiş fiyata büyük cezalar yolda! Teklif komisyondan geçti

Son yıllarda yükselişi dizginlenemeyen enflasyon ile birlikte gelen fahiş fiyat artışları, vatandaşın en büyük sorunlarından birine dönüştü. Stokçuluk ve haksız kazanç, piyasadaki rekabet ortamını bozdu. Vatandaşların cebindeki para günden güne eridi.

Marketteki ürünlerin ambalajında "tavsiye fiyat" yazacak

Fahiş fiyat artışının önüne geçilebilmesi için sıkı denetim ve caydırıcı ceza gibi uygulamaların devreye alınması gündemdeydi. Bu hedef doğrultusunda market raflarındaki ürünlerin ambalajlarına "tavsiye fiyatların" yazılması gündeme alındı. 

23 maddelik kanun teklifi, komisyondan geçti

Stokçuluk ile fahiş fiyat artışının engellenmesi için alınacak önlemleri kapsayan kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Teklifin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. 23 maddeden oluşan kanun teklifi, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Mustafa Varank: "Fahiş fiyat artışına savaş açtık"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın başkanlık ettiği komisyonda piyasadaki mevcut durum masaya yatırıldı. Fırsatçılık nedeniyle ortaya çıkan problemlerin farkında olduklarına vurgu yapan Varank, "Fahiş fiyat artıranlarla mücadelemizde geri adım atmayacağız." dedi.

Yorumlar (0)