Geleceğin 'sayacıları' yetiştiriliyor

Manisa'daki meslek liseli öğrencilerin fabrikada eğitim almaları için başlatılan programla birlikte bir ayakkabı tesisinde sayacılığı öğrenen gençler, diplomalarını da kalifiye usta olarak alıyorlar.

EĞİTİM 09.01.2022, 23:38 10.01.2022, 17:52
Geleceğin 'sayacıları' yetiştiriliyor

Mesleki Eğitim Merkezi Programı'nın 21 Aralık'ta yürürlüğe girmesiyle birlikte kentte faaliyet gösteren bir ayakkabı şirketi, 6 öğrenciye mesleğin temellerinden biri olan 'sayacılığı' öğretmeye başladı.

"Hem işi öğreteceğiz hem de maaş vereceğiz"

Firma yetkilisi Rıfat Sarı, basın mensuplarına, sektörün geleceği açısında lise öğrencilerini işe alma planlarının olduğunu söyledi.

Sürekli olarak gelişmekte olan ayakkabı sektörünün en önemli gereksiniminin yetişmiş eleman olduğuna işaret eden Sarı, şöyle konuştu:

"Ülkemizde ayakkabıcılık sektörü günbegün gelişiyor. Sayacılık dediğimiz ustalık alanında da elemana ihtiyacımız oluyor. Evlatlarımızı istihdam edeceğiz ve mesleği öğreteceğiz. Hem işi öğreteceğiz hem de maaş vereceğiz. Liseyi fabrikamızda bitirecekler. Lise bittiğinde de sanatkar diploması alacaklar. Geleceğe yatırım yapmak lazım. Gençlerimizde büyük bir potansiyel mevcut. Mezun olduklarında yalnızca ülkemizde değil, dünyanın herhangi bir yerinde bu mesleği yapabilecekler."

Öğrencilerden Ebru Demirbilek, geleceğe dair umutlarının arttığını, iyi bir usta olmayı amaçladığını kaydetti. 

Öğrencilerden Vedat Demir ise iyi bir sayacı olarak ilerleyen dönemde kendi işini kurmayı amaçladığını söyledi.

Öğretici İsmetullah Ağırbaş ise liselileri fabrikada görmekten dolayı mutlu olduklarını, ayakkabı sektörünün gençlerle birlikte daha aydın bir geleceğe ulaşacağını belirtti. 

Yorumlar (0)