New York'ta yangın faciası: Çok sayıda ölü var

ABD’nin New York şehrinde 19 katlı bir binada meydana gelen yangında ilk tespitlere göre 19 kişi can verdi.

DÜNYA 10.01.2022, 00:16
New York'ta yangın faciası: Çok sayıda ölü var

New York şehrindeki Bronx bölgesinde bulunan 19 katlı bir binada meydana gelen yangında ilk tespitlere göre 19 kişinin vefat ettiği bildirildi. Yetkililer tarafından da doğrulanan can kaybının artmasından endişe ediliyor. 

New York İtfaiye Teşkilatı Komiseri Daniel Nigro tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında, olayda aralarında çocukların da yer aldığı en az 63 kişinin yaralandığını ve bunlardan 32'sinin hayati tehlikesinin olduğunu dile getirdi. Nigro, olayda çok sayıda can kaybı beklediklerini kaydederek, net bir sayı vermekten kaçındı. 

"Modern dönemin en büyük yangını olacak"

İtfaiye personellerinin hemen her katta ölmüş insanlara denk geldiğini aktaran Nigro, söz konusu yangını 1990'da eski sevgilisiyle tartışması sebebiyle kulüpten ihraç edilen bir adamın binayı ateşe vermesiyle 87 kişinin ölümüne sebep olan yangına benzetti. Nigro, yangının apartmanın 2'inci ve 3'üncü katlarını kapsayan dubleks bir evde çıktığını ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği esnasında evin kapısını açık bulduğunu söyleyerek, bu durumun yangının hızlanmasına ve alevlerin hızlı bir şekilde yukarı katlara doğru çıkmasına sebep olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Eric Adams ise "Modern zamanlarda kentimizde şahit olduğumuz en büyük yangınlardan biri olacak." diye konuştu. 

Yangının çıkış sebebi an itibarıyla bilinmezken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.





Yorumlar (0)