İsrail ordusu 3 mahalleye saldırdı: Çok sayıda Filistinli öldü

İsrail ordusu hava saldırılarının ardından bu kez Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Heva, ez-Zeytun ve es-Sabra mahallelerine kara saldırısı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

DÜNYA 09.05.2024, 09:45 09.05.2024, 09:49 Şeyda Gül
İsrail ordusu 3 mahalleye saldırdı: Çok sayıda Filistinli öldü

Gazze’de bulunan görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Tel el-Heva, ez-Zeytun ve es-Sabra mahallelerine kara saldırısı düzenledi. İsrail ordusunun kara saldırısıyla eş zamanlı olarak evleri, yolları ve boş arazileri hedef alan yoğun hava saldırıları düzenlediğini anlatan görgü tanıkları, saldırılar sebebiyle çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin de yaralandığının bilgisini verdi.

Bazı birlikler Tel el-Heva Mahallesi'ne yöneldi

Görgü tanıkları, hedef alınan evlerin "Davud", "Yasin", "Ebu Hivar" ve "Nasır" ailelerine ait olduğunu dile getirdi.  İsrail ordusuna ait helikopterler ve tankların Zeytun Mahallesi'ndeki çeşitli bölgelere yoğun şekilde ateş açtığını aktaran görgü tanıkları, İsrail ordusunun Zeytun'daki 8. Cadde ile Musallabe bölgesine baskın yaptığını, bazı birliklerin de Tel el-Heva Mahallesi'ne yöneldiğini vurguladı.

34 bin 844 Filistinli öldü

İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Tel el-Heva ve Zeytun mahallelerinden yüzlerce Filistinlinin Gazze kentinin kuzeyine doğru yerinden edildiğine dikkati çeken tanıklar,7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 844 Filistinli öldürüldüğünü dile getirdi.

Hastane ve eğitim kurumları hedef alınıyor

Saldırılarda en az 78 bin 404 kişinin yaralandığı öğrenilirken, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alındığı bölgede sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yorumlar (0)