Hamas yetkilisinden ateşkes açıklaması

Fransız basınına açıklamalarda bulunan bir Hamas yetkilisi, İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerine değindi. "Netanyahu, bazı kişisel meseleler nedeniyle anlaşmayı engelliyor." diyen yetkili, Hamas'ın ateşkes şartını açıkladı.

DÜNYA 05.05.2024, 00:33 Hakan Öksüz
Hamas yetkilisinden ateşkes açıklaması

Gazze Şeridi'ndeki insani dram sürerken, İsrail ile Filistin arasında bir ateşkes anlaşmasının yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Mısır'ın başkent Kahire’de yapılan müzakerelerden ateşkes sonucu çıkacak mı? Esir takası ve ateşkes kararı verilecek mi? Gözler iki taraftan gelecek açıklamalara çevrildi.

"Esirlerini kurtarmaya odaklandılar ama..."

İsmi verilmeyen bir Hamas yetkilisi, ateşkes ihtimali hakkında konuştu. Hamas'ın müzakereleri sürdürme çabasına rağmen İsrail'in saldırıları durdurmaya niyetinin olmadığını vurgulayan yetkili, "Saldırıları asla durdurmayacaklarını söylüyorlar. Siyonist İsrail, sadece kendi esirlerini kurtarmaya odaklanmış durumda. Bunun için bize de bir şey vermeleri gerektiğini fark edemediler. Saldırılarını durdurmaya yanaşmıyorlar." ifadelerini kullandı. 

"En büyük engel, Binyamin Netanyahu"

Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulunan Hamas yetkilisi, "Gazze Şeridi'ndeki saldırıların durdurulacağını bildirmeyen herhangi bir anlaşmayı onaylamayacağız. Anlaşmanın önünde duran en büyük engel, Binyamin Netanyahu. Bazı kişisel meseleler nedeniyle anlaşmayı engelliyor." dedi.

Yorumlar (0)