Haftanın 20 fotoğrafı

Patlayan Taal Yanardağı, Avustralya'daki yangınlar, Suriye'deki hava saldırıları ve Lübnan'daki huzursuzluklar... Dünyanın dört bir yanından bu haftanın en iyi 20 fotoğrafı sizlerle.

DÜNYA 19.01.2020, 16:09
Haftanın 20 fotoğrafı

1) Talisay, Filipinler

Yöre sakinleri Taal Yanardağı'nın patlamasını izliyorlar. Volkan sebebiyle oluşan kül bulutları 100 kilometre kuzeydeki başkent Manila'ya ulaştı. Kül bulutları sebebiyle başkentteki Ninoy Aquino Uluslararası Havaalanı kapatılarak 500'den fazla uçuş iptal edildi. 

2) Talisay, Filipinler

Faaliyete geçen Taal Volkanı'ndan dolayı ortaya çıkan hava kirliliği ve küllerden ağır şekilde yaralanan at yere düşmüş kurtarılmayı bekliyor.

3) East Lynne, Avustralya

Yeni Güney Galler eyaletindeki yangınlar sebebiyle yetim kalan gri bebek kangurular bakıcılar tarafından büyütülüyor.

4) Kanguru Adası, Avustralya

İnsancıl bir toplum ve hayvan hakları savunucusu Humane Society International organizasyonundan gönüllüler Avustralya'nın küle dönmüş ormanlarında yardıma muhtaç hayvanlara yardım amaçlı saha görevi yürütüyor.

5) Cobargo, Avustralya

Çocuklar, yangınlardan sonra Yeni Güney Galler'deki Cobargo köyüne yardım etmek için yangınlar sebebiyle hayatını kaybeden üç kişinin kaybını anmak ve itfaiyecilerin çabalarını onurlandırmak için gönderilen bir ordu aracının içinde oynuyorlar.

6) İdlib, Suriye

İdlib'in Eriha bölgesindeki pazar yerine Esad rejimi ve Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarından sonra, bir çocuk ve baba zarar görmüş aracın içinde oturmaya devam ederek şoku atlatmaya çalışıyor.

7) Sicilya, İtalya

Libya kıyılarında kurtarılan mülteciler, gemi limana girerken güverteden Messina şehrine bakıyor.

8) Lumpkin, Georgia, ABD

Bir tutuklu, Georgia eyaletinin güneyinde yer alan Lumpkin şehrindeki Stewart Gözaltı Merkezinde telefonda konuşuyor. Gözaltına alınan göçmenlerin avukatları görmesi veya konuşması zor, e-posta ya da faksa erişimi yok ve telefonlar bazen çalışmıyor ya da çok pahalı.

9) Washington, DC, ABD

Temsilciler Meclisi'ndeki yöneticiler, Başkan Donald Trump'a karşı karar kılınan görevden alma maddelerini teslim etmek için Senato'ya yürüyerek ABD'nin 45'inci Başkanının iktidarı kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanmasının önünü açıyor.

10) San Pedro Sula, Honduras

İnsanlar ABD'ye giden göçmen dalgasının bir parçası olarak yol boyunca yürüyorlar.

11) Madrid, İspanya

Hayvan hakları aktivistleri Anima Naturalis, tekstil endüstrisinde deri ve kürk kullanımına karşı çıplak bir protesto sergiliyor.

12) Paris, Fransa

Bir adam Fransız hükûmetin emeklilik reform planlarına karşı grevler esnasında ateşe verilmiş bir reklam afişi stoğunu söndürmek için çalışıyor.

13) San Bartolomé de Pinares, İspanya

Las Luminarias Festivali'nin açılışı sırasında Kastilya Leon'daki San Bartolomé de Pinares köyünde at ve binicisi ateşler üzerinden atlıyor. Ateş üzerinden geçen atların kötü ruhlardan arındırıldığı düşünülüyor.

14) Jal el-Dib, Lübnan

Hükûmet karşıtı bir gösterici, Jal el-Dib kasabasındaki bir protesto sırasında ana yolu engellemek için ateşe verilen lastiklerin üzerinden atlıyor. Lübnan'da kısa bir sükûnetin ardından protestocular, ekonominin baş aşağı gitmesine engel olamayan yönetici elitine karşı mitinglerde sokaklara geri döndü.

15) Beyrut, Lübnan

Çevik kuvvet polisi, polis merkezinin dışında bulunan ve önceki gece gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep eden bir hükûmet karşıtı göstericiyi tutukluyor.

16) Tahran, İran

Başkentte Amir Kabir Üniversitesi'ndeki İranlılar Ukrayna Hava Yolları'nın 752 sefer sayılı uçağının düşürülmesi ve 176 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından düzenledikleri protestolarda gece nöbetindeler.

17) Sissia, Kenya

Samburu kabilesinden bir çocuk, Sissia Köyü yakınlarındaki develerini güderken develerin rahatsız olmasını engellemek için çöl çekirgelerini kovalıyor. Son 25 yılın en ciddi çöl çekirgeleri salgını Afrika'nın doğusuna yayılıyor ve gıda güvenliğini tehdit ediyor. Bu durumdan olağandışı iklim koşulları sorumlu tutuluyor.

18) Havana, Küba

"Trombon Shorty" sahne adıyla bilinen Troy Andrews eski Havana'da bir geçit töreni sırasında çalıyor.

19) Tagaytay, Filipinler

Bir adam patlayan Taal Yanardağı'nın volkanik külleri ile kaplı bir yolda yürüyor.

20) Batangas, Filipinler

Taal Yanardağı'nın patlamasının ardından oluşan yıldırımlar Batangas şehrinin üzerine vuruyor.

Yorumlar (0)