Ermenistan'da Meclis Başkanı linç edildi!

Ermenistan'ın Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeye yönelik anlaşma imzalaması üzerine Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan, Ermeni halkı tarafından linç edildi. 

DÜNYA 10.11.2020, 09:00 10.11.2020, 12:27
Ermenistan'da Meclis Başkanı linç edildi!

27 Eylül günü işgal altındaki topraklarını kurtarmak üzere operasyon başlatan Azerbaycan, dün tarihî bir zafer kazandı. Ermenistan, Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ağdam rayonunun 20 Kasım gününe kadar, Kelbecer'in 15 Kasım gününe kadar, Laçin'in ise 1 Aralık gününe kadar Azerbaycan'a geri verileceğini duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, söz konusu ateşe riayet edilmesinde Türkiye'nin önemli bir role sahip olacağını söyledi.

Bölgede denetimin artırılması için bir barış gücü merkezi kurulacağını aktaran Aliyev, söz konusu merkezde Rus ve Türk askerlerinin bulunacağını ifade etti. 

Aliyev, Azerbaycan ordusunun 27 Eylül gününden beri 300 civarında yerleşim bölgesini işgal altından kurtardığını hatırlatarak, bu şekilde Ermenistan ordusunun direncini iyice kaybettiğini ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın anlaşmayı imzalamak zorunda kaldığını kaydetti. 

Paşinyan Soçi’ye kaçtı

Bu gelişmeler üzerine Ermenistan halkından büyük tepki geldi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın panik içerisinde Soçi'ye kaçtığı ifade edildi. Başbakanlık ofisi ile Meclis binasının halk tarafından basıldığı bildirildi. 

Linç edildi

Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan'ın Ermenistan halkı tarafından yakalanarak linç edildiği görüldü. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet binalarının önüne terör örgütü ASALA logosuna sahip olan araçların geldiği fark edildi. 

Yorumlar (0)