Paşinyan, ülkeyi terk etti!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan karşısında alınan yenilgiden sonra ülkeden kaçtı. 

DÜNYA 10.11.2020, 09:16
Paşinyan, ülkeyi terk etti!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün Azerbaycan karşısında alınan yenilgiyi kabul etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak bir anlaşma imzalandığını duyuran Ermenistan Başbakanı Paşinyan, söz konusu kararın hem kendisi hem de vatandaşlar için acı verici olduğunu ifade etti.

Ermenistan'ın Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesi üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan'ın bu anlaşmayı mecburi olarak imzaladığını çünkü Azerbaycan ordusunun 27 Eylül gününden beri 300 civarında yerleşim bölgesini azat ettiğini ve Ermenistan ordusunun belinin kırıldığını söyledi.

Aliyev, Dağlık Karabağ krizinin çözüme kavuşturulmasında Rusya ve Türkiye'nin yoğun çaba harcadığına dikkat çekerek, bölgede kurulacak olan barış gücü merkezinde Rus ve Türk askerlerinin bulunacağını belirtti. Ateşkese uyulmasında Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağına dikkat çeken Aliyev, Ermenilerin Ağdam, Kelbecer ve Laçin'den geri çekileceğini duyurdu. 

Bunun üzerine çılgına dönen Ermenistan halkı, Erivan'da bulunan hükümet binasının önüne koştu. Hükümetin binasının kapılarını kıran kişilere polis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Ermenistan'ın yenilgisini hazmedemeyen halkın öfkesinin giderek büyüdüğü fark edildi. Bu nedenle Erivan'a ilave güvenlik güçleri gönderildi. 

Ülkeden kaçtı

Söz konusu gelişmelerin ardından Paşinyan'ın Soçi'ye kaçtığı ileri sürüldü. 

Yorumlar (0)