Doğu Akdeniz'de provokasyon! Yunanlar NAVTEX ilan etti

Doğu Akdeniz'de provokasyonlarına devam eden Yunanistan, atış eğitimleri için iki NAVTEX ilan etti. Türkiye, Yunanistan'ın provokatif hamlesine karşılık verdi. 

DÜNYA 03.10.2020, 09:31
Doğu Akdeniz'de provokasyon! Yunanlar NAVTEX ilan etti

Doğu Akdeniz'de gerginliği tırmandıracak hamlelerde bulunmayı sürdüren Yunanistan, iki NAVTEX yayınladı, hem de Türkiye'nin sorumluluk sahasında...

Krizin masada çözüme kavuşturulmasına ilişkin çalışmaların yürütüldüğü bir süreçte Yunanların bu hamlesi, karşılıksız bırakılmadı. Türkiye, sorumluluk sahasına giren alanlar için tekrar NAVTEX ilan etti. 

Konuya ilişkin açıklama Antalya NAVTEX İstasyonu'ndan geldi.

Yunanistan rahat durmuyor!

Söz konusu açıklamada, yetkisiz bir istasyonun Türkiye'nin sorumluluk sahasında bulunan alana dair duyuruda bulunduğu belirtilerek, Antalya NAVTEX İstasyonu'nun söz konusu duyuruyu tekrar paylaştığı ifade edildi. 

Yapılan duyuruda, Doğu Akdeniz'de 6 Ekim ve 8 Ekim günlerinde atış eğitimlerinin gerçekleştirileceği bildirildi. 

"Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselebilir"

Yetkililer, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de atış eğitimleri için geniş bir sahada NAVTEX ilan ettiğini ve bu ilanın yetkisi olmayan bir istasyon tarafından yapıldığını kaydetti. 

Yunanların ilan ettiği NAVTEX'lerin, Doğu Akdeniz'de tansiyonun yükselmesine yol açacağına dikkat çekildi. 

"Türkiye, askeri tatbikatları ertelemeyi düşünüyor"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz krizini "diyalog" yöntemiyle çözmeyi hedeflediğini belirten yetkililer, bu konuda birçok hamlede bulunulduğunu ifade etti.

Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılabilmesi için Türkiye'nin askeri tatbikatlardan bazılarının kapsamını daraltmayı düşündüğünü aktaran yetkililer, hatta bazı askeri tatbikatların ertelenebileceğini bile söyledi.

Yetkililer, Türkiye'nin yapıcı hamlelerine rağmen Yunanistan'ın sadece tansiyonu yükseltmeye çalıştığını kaydetti. 

Yorumlar (0)