Doğu Akdeniz'de flaş gelişme! Bugün ilan edildi

Türkiye, Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek atış eğitimi için 29 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde NAVTEX ilan etti.  

GÜNDEM 29.08.2020, 09:54
Doğu Akdeniz'de flaş gelişme! Bugün ilan edildi

Türkiye, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Yapılan son açıklamaya göre, Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek atış eğitimi için 29 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde NAVTEX ilan edildi. Atış eğitiminin gerçekleştirileceği alanın koordinatları da yayınlandı. 

Daha önce de NAVTEX ilan edilmişti

Türkiye, iki gün önce de NAVTEX ilan etmişti. Söz konusu NAVTEX'e göre, 1-2 Eylül'de Doğu Akdeniz'de atış eğitimi yapılacağı bildirilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından İskenderun bölgesinde atış eğitimi gerçekleştirileceğini söylemişti.

Bakan Akar, bunun güvenlik gerekçesiyle ilan edilen bir NAVTEX olduğunu ifade etmişti. 

Öte yandan, Cengizhan, Ataman ve Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyetlerinin, 1 Eylül gününe kadar uzatılmasına yönelik karar verilmişti. 

Oktay: "Samimiyetsizlik yapıyorlar"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kendi kıta sahanlığı içerisinde faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Avrupa Birliği'nin (AB) söz konusu faaliyetlere ilişkin diyalog çağrısı yaptığını ancak farklı planlar kurduğunu belirterek, bunu "samimiyetsizlik" olarak nitelendirdi. 

Oktay, Türkiye'nin diplomasi ve barış diline çok iyi hâkim olduğunu ancak haklarına sahip çıkma konusunda gerekeni yapmakta asla kararsızlık yaşamayacağını ifade ederek, bunu Yunanistan ve Fransa'nın gayet iyi bildiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)