MSB açıkladı: Doğu Akdeniz'de Rusya ile tatbikat yok

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son yayınlanan NAVTEX ilanlarının seyir emniyetine ilişkin rutin bir uygulama olduğu, Rusya ile ortak bir tatbikatı içermediği kaydedildi.

GÜNDEM 04.09.2020, 01:39
MSB açıkladı: Doğu Akdeniz'de Rusya ile tatbikat yok

Milli Savunma Bakanlığı tarafından dün akşam saatlerinde Doğu Akdeniz için ilan edilen 2 yeni NAVTEX'in Rusya'nın ilan ettiği NOTAM'dan ötürü seyir güvenliği amaçlı olduğu kaydedildi ve Rusya ile ortak bir tatbikatı içermediğinin altı çizildi.

"Rusya ile tatbikatımız bulunmuyor"

Milli Savunma Bakanlığı tarafından internet hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu'nun ilan ettiği NOTAM'ın Türk NAVTEX servis bölgesi içinde bulunmasından dolayı seyir emniyeti açısından etkiler değerlendirerek NAVTEX ilan edilmiş. İlan edilen NAVTEX'in 7 Mayıs, 20 Mayıs, 25 Haziran ve 18 Ağustos tarihlerindeki gibi seyir emniyetinin sağlanması amacıyla yapılan rutin bir uygulamadan ibarettir. 

Bu kapsamda, yapılmış olan bazı yanlış değerlendirmelerin aksine, Rusya Federasyonu ile herhangi bir tatbikat, atış faaliyeti veya eğitim icra edilmeyecektir." denildi.

Yorumlar (0)