Bütün harita kırmızıya boyandı! Aylar sonra savaşta bir ilk

Hamas, Tel Aviv'e aylar sonra ilk kez roket saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, Gazze'den fırlatılan roketlerin çoğunu durdurduğunu açıkladı.

DÜNYA 26.05.2024, 17:20 Buse Önder
Bütün harita kırmızıya boyandı! Aylar sonra savaşta bir ilk

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv'e roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırı, yaklaşık dört ay sonra İsrail'in merkez bölgesini hedef alan ilk saldırı oldu.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesinden en az sekiz roket fırlatıldığını ve çoğunun hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Sosyal medyada paylaşıldı

İsrail'in Herzliya ve Petah Tikva gibi şehirlerinde de roket sirenleri çaldı. İsrail basını, Herzliya'daki bir binanın bahçesinde füze parçalarının görüntülerini yayınladı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Kfar Saba kasabası yakınlarındaki açık alanda düşen bir roketin oluşturduğu büyük krater görüldü.

İsrail acil servisleri, şu ana kadar olası yaralanmalara dair herhangi bir bildirim almadıklarını belirtti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Telegram kanalından Tel Aviv'e "büyük bir füze" saldırısı başlattığını açıkladı.

Refah’ta son durum

İsrail, Refah'a yönelik kara ve hava saldırılarını sürdürüyor. Son olarak, Refah'taki Khirbet al-Adas bölgesine düzenlenen saldırıda altı kişinin öldüğü açıklandı. İsrail ordusunun son 24 saatte Refah'a yönelik saldırılarında 80'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yorumlar (0)