Toplu bayram mesajı devri kapanıyor mu?

WhatsApp uygulaması bu yıla da yeni kararlarla başladı. Bazı telefonlarda uygulama kullanılamayacak ve yeni sürümde toplu mesaj özelliği de bulunmayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.01.2020, 11:29
Toplu bayram mesajı devri kapanıyor mu?

WhatsApp, Windows Mobile ve iOS 7 ile daha alt sürüm işletim sistemi kullanan telefonlarda yeni yıl itibarıyla kullanılamayacak.

Toplu mesaj atılamayacak

WhatsApp'ın toplu mesaj özelliği, şirketler tarafından reklam mesajları iletme amacıyla kullanılmaya başlanınca, WhatsApp uygulaması çok sayıda şikâyet aldı. Gelen şikâyetlere kayıtsız kalmayan şirket toplu mesaj özelliğini kaldırdı. WhatsApp'ın son güncellemesini kuran kullanıcılar toplu mesaj özelliğini bulamayacak.

Toplu mesaj nedir?

WhatsApp'ta bulunan toplu mesaj listesi özelliği sayesinde yazılan bir mesaj aynı anda birden fazla kişiye gönderilebiliyordu.

Ancak bu özellik grup özelliğinden farklıdır. Gruplarda gönderdiğiniz mesaja verilen yanıt grupta bulunan herkes tarafından görülebilir ve yanıtlanabilirken toplu mesaj atıldığında mesaj, listedeki kişilere ayrı ayrı iletilir. Bu özellik birden fazla kişiye ayrı ayrı aynı mesajı göndermek gerektiğinde oldukça pratik bir yol oluyordu.

Türkiye'de özellikle özel günlerdeki kutlama mesajlarının gönderilmesinde toplu mesaj listeleri yoğun olarak kullanılıyordu.

Yorumlar (0)