TRT, Konya’da Film Platoları kuruyor!

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, Konya’ya film platoları kurmak için protokol imza töreni gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram İlçe Belediyesi’nin de destek vereceği projeyle bir çok film ve dizi, "TRT Uluslararası Konya Film Platoları" nda çekilecek!

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2020, 17:35 14.12.2020, 17:39
TRT, Konya’da Film Platoları kuruyor!

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu yani TRT,  Konya’da sinema sektörü adına bir proje başlatıyor! Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram İlçe Belediyesi’nin de desteğiyle "TRT Uluslararası Konya Film Platoları" kurulması için protokol imzalandı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de yer aldı. 
 


 

Film platosunda hayata geçirilecek ilk proje, Mevlana’nın hayatı olacak


Eren, İstanbul'da 350 dönüm arazi üzerine bir film stüdyosu kurduklarını ve dizi çekimlerinin sürdüğün belirtti. Şimdi bu projelerini Konya’da, 390 dönümlük bir arazide ikinci kez, hem de uluslararası bir potansiyelde bir projeye başlanıldığını belirtti. Konya'daki zengin birikimi genç nesillere anlatmayı amaçladıklarını belirten Eren, platodaki ilk projenin “Mevlana’nın hayatı” üzerine olacağını kaydetti.
 



Konya şehrine platoların yakışacağını belirten Eren, tarihi değerler ile bu değerlerin günümüze taşınmasında bir araç olduklarını belirterek kahramanların merak edilen hayatlarını izleyiciye sunmayı amaçladıklarını belirtti. Platoda Asrısaadet Dönemi’nden Mekke ve Medine şehirlerinin de inşa edileceğini belirten İbrahim Eren, film platolarının Meram Karahüyük Mahallesi'nde yer alan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsis edilen bir arsada yer alacağını belirtti.
 



TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş; "TRT Uluslararası Konya Film Platoları" için protokol imzalarını attılar. İmza töreninde ayrıca; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akış, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da katıldı. 

Yorumlar (0)