Müze oldu: Aşk-ı Memnu dizisine ev sahipliği yapan yalıya ziyaretçi akını!

Bir döneme televizyon dizisi olarak damga vuran “Aşk-ı Memnu” nun çekimlerin yapıldığı Vehbi Koç Yalısı, 2007 yılından bu yana müze olarak hizmet veriyor. Dizi hayranlarının ziyaret akınına uğrayan yalı, Amerikalı koleksiyoncu Josephine Powell’ın eserlerini sergiliyor.

KÜLTÜR-SANAT 28.01.2021, 13:30 29.01.2021, 09:13
Müze oldu: Aşk-ı Memnu dizisine ev sahipliği yapan yalıya ziyaretçi akını!

Türk televizyon tarihinde damga vuran ve Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan “Aşk-ı Memnu” dizisi, günümüzde bile konuşulmaya devam ediyor. Tekrarları bile gündemde kalan dizinin hikayesinin geçtiği yalı da ilgi çekiyor. Ziyagil Ailesi’nin yalısı olarak dizide yer alan Vehbi Koç Yalısı, günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Yalıdaki sergide, 39 dokuma kilim bulunuyor

Vehbi Koç yalısı olarak geçen ve İstanbul Sarıyer’de bulunan Büyükdere evi, 2007 yılından bu yana müze olarak ziyaretçileriyle buluşuyor. Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre’yi başrolde buluşturan dizinin hayranları ise yalıya adeta ziyaret akını gerçekleştiriyor. Yalıdaki müzede ise, Amerikalı fotoğraf sanatçısı ve koleksiyoncu Josephine Powell’ın bağışlamış olduğu kilim koleksiyonu sergileniyor.

Powell’in 1970-1990 yılları arasında oluşturduğu koleksiyon kapsamında, Osmanlı’nın 18. yüzyıl ile 20. yüzyılın başı arasına tarihlendirilen döneminden parçalar yer alıyor. Bu parçalar arasında 36 dokuma kilim, 6 çuval, 1 dokuma tezgâhı ve 73 dokuma aleti bulunuyor. Sergi süresiz olarak yalıda ziyaretçilerini beklerken, dizinin hayranları da yalıda ve müze koleksiyonlarıyla bol bol fotoğraf çektiriyorlar.





Yorumlar (0)