FETÖ'nün imamı yakalanıp Türkiye'ye getirildi!

MİT, İçişleri, KOM Dairesi ve KKTC polisinin ortak çalışmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari durumdaki "mahrem imamı" paketlenerek Türkiye'ye getirildi.

GÜNDEM 28.01.2021, 13:41 29.01.2021, 13:22
FETÖ'nün imamı yakalanıp Türkiye'ye getirildi!

MİT, İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) polisinin koordinasyon ve iş birliğiyle KKTC'de yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imamı" Ahmet Yiğit, Türkiye'ye getirildi.

EGM'den (Emniyet Genel Müdürlüğü) yapılan yazılı açıklamada, hakkında Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan verilen arama kararı bulunduğu, zanlının Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturmaları çeçevesinde de arandığı ve firari olduğu belirtildi.

Ahmet Yiğit'in Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki mahrem yapılanmada sözde yönetici kademesinde bulunduğu, Hatay'da görev yapan FETÖ'cü polis memurlarının "FETÖ abisi" olduğu, telefonunda ByLock yüklü olduğu ve aktif kullandığı, pasaportunda ise şerh kaydının bulunduğu saptandı.

KKTC Girne Limanı'ndan açılan yolcu gemisi ile Mersin Taşucu Limanı'na saat 02.45'te indirilen Ahmet Yiğit, Silifke KOM (Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele) Grup Amirliği tarafından teslim alındı.

Yorumlar (0)