Macaristan’da bulunan 412 tane Anadolu eseri, Türkiye’ye geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen tarihi eser kaçakçılığı mücadelesi kapsamında, 412 tane Anadolu eseri ülkemize getirildi. Macaristan’da bulunan eserlerin ülkemize iadesi ise, Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağı ile Türkiye’ye geldi.

KÜLTÜR-SANAT 28.02.2021, 12:04 01.05.2021, 00:50
Macaristan’da bulunan 412 tane Anadolu eseri, Türkiye’ye geldi!

Anadolu’ya ait 412 tane tarihi eser, Macaristan’da ele geçirilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında bulunan eserler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle ülkemize iade edildi. Çavuşoğlu, Macaristan’ın Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya gelmişti. Bu görüşmede Macaristan’da Türkiye’ye ait 412 tarihi eser, teslim edilmişti.

Eserler, Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağı ile Türkiye’ye geldi

412 eser arasında; Roma Dönemi’ne ait mermer heykel başı, mermer figürün, metal, ahşap ve taş buluntular ile birlikte sikkeler yer alıyor. Eserler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağı ile beraber Macaristan’dan Türkiye’ye ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edilen tarihi miras eserleri, Ankara’da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilenecek.

Anadolu’nun kayıp eserleri, Türkiye’ye gelmeye devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; Anadolu'nun tarihî miraslarının, Dışişleri Bakanlığı’ndan teslim alındığı belirtildi. Eserlerin sergilenme çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakanlık, Anadolu’ya ait kayıp eserlerin, teker teker Türkiye’ye kavuşması için çalışmalar süreceği kaydedildi.

Yorumlar (0)