İzmir’de 2021 yılının ilk yavruları doğdu!

Bir çok hayvan türüne ev sahipliği yapan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı “Doğal Yaşam Parkı” nda, 2021 yılının ilk yavruları dünyaya geldi. Böylece yaşam parkındaki nüfus da git gide artıyor.

YAŞAM 28.02.2021, 12:47 01.05.2021, 00:50
İzmir’de 2021 yılının ilk yavruları doğdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı’nda nüfus, git gide artıyor. Yüzlerce hayvan türüne ev sahipliği yapan doğal yaşam parkı, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Parkta yaşamlarını sürdüren sevimli hayvanların arasına, 1 yavru zebra ve 5 yavru cüce domuz katıldı. Minik tatlı hayvanlar, 2021 yılının ilk yavruları olarak dünyaya geldiler.

Zebraların toplam sayısı 13’e yükseldi

Geçtiğimiz haftalarda doğan minik zebra ile beraber doğal parkta, 13 tane zebra olmuş oldu. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’ndan daha önce getirilen cüce domuzlardan biri de anne oldu. 5 yavru cüce domuz doğuran anne domuzun sağlığı ise iyi durumda. Hayvanların doğum sezonu, an itibariyle açıldı.

Normalleşme süreciyle beraber ziyarete açıldı

Doğal Yaşam Parkının müdürü olan Şahin Afşin; doğan her bir canlı için heyecanlandıklarını belirtirken, pandemi sürecinde de yaşam parkının kapandığını ve normalleşmeyle beraber ziyaretçilerini ağırladıklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı’nın geniş bir alan olduğunu belirten Afşin, doğa ile iç içe ve temiz bir havaya sahip olduğunu belirtti. Ziyaretçilerin doğal güzellikler ve yaşamlarını sürdüren canlıları görebileceği yaşam parkı, ebeveynleriyle birlikte çocukların da ziyaretine açık.

Yorumlar (0)