Gladyatör 2 geliyor: Yönetmenden "sete devam" müjdesi

Russell Crowe'un yıldızlaştığı 2000 yapımı Gladyatör filmi, 5 Oscar ödülü kazanarak döneme damgasını vurmuştu. Yönetmen Ridley Scott, gelecek yıl gösterime girecek Gladyatör 2 hakkında konuştu. Usta yönetmen, "Birkaç haftaya yeniden sette olacağız. Çekeceğimiz bir 90 dakika daha var." dedi.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2023, 16:37 18.11.2023, 16:46 Hakan Öksüz
Gladyatör 2 geliyor: Yönetmenden "sete devam" müjdesi

Yönetmenlik koltuğunda Ridley Scott'ın oturduğu, Russell Crowe ve Joaquin Phoenix gibi oyuncuların rol aldığı Gladyatör filmi, vizyona girdiği 2000 yılına damgasını vurmuştu. "En İyi Film" dahil olmak üzere Oscar'da 5 ödüle layık görülen Gladyatör, Russell Crowe'un kariyeri için de bir çıkış filmi olmuştu.

Başrolde Paul Mescal var

Zamanla kült bir esere dönüşen Gladyatör'ün devam filmine dair yönetmen Ridley Scott'tan açıklama geldi. Usta yönetmen, Gladyatör 2 filminin çekimlerinin yakında başlayacağını duyurdu. Yıllar sonra beyazperdeye dönecek filmin başrolünü Paul Mescal'in üstleneceği aktarıldı.

Gladyatör 2'de usta isimler var

Edinilen bilgilere göre Gladyatör 2 filminin kadrosunda Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn ve Fred Hechinger gibi isimler yer alacak. Oyuncu ve senarist grevlerinin sona ermesinin ardından set için son hazırlıklar da yapıldı.

Denzel Washington

Ridley Scott: "90 dakikayı çektik, 90 dakika kaldı"

Gladyatör 2 hakkında açıklamalarda bulunan Ridley Scott, "Grevler Tanrı'ya şükür sona erdi. Fil için 90 dakikalık bir çekim yapmıştık. Birkaç haftaya yeniden sette olacağız. Setler halihazırda inşa edilmişti. Geriye bir 90 dakikalık daha çekimimiz kaldı." ifadelerini kullandı.

Russell Crowe'dan kıskançlık açıklaması

22 Kasım 2024'te gösterime girecek Gladyatör 2'nin oyuncu kadrosunda yer almayan ilk filmin başrolü Russell Crowe, "Belki spoiler olacak ama ilk filmde benim hayat verdiğim Maximus karakteri ölmüştü. Yani 2. filmde yokum. Bununla ilgili tek hissimin kıskançlık olduğunu söyleyebilirim." diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)