ADOB’ dan kısa versiyonlu ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası!

Mozart’ın unutulmaz operası “Saraydan Kız Kaçırma” Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahneleniyor. İlk 1782 yılında sahneye konulan opera, kısa versiyonuyla seyircisini bekliyor!

KÜLTÜR-SANAT 14.11.2020, 14:51 14.11.2020, 14:58
ADOB’ dan kısa versiyonlu ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası!

Wolfgang Amadeus Mozart’ın özel olarak Alman stili olan Singspiel tarzında hazırlanan operası “Saraydan Kız Kaçırma”, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahnelenmeye başlandı. Tarihte ilk kez 1782 yılında sahnelenmeye başlanan opera, bugün yeni haliyle DOB’ta prömiyer yapacak. Saraydan Kız Kaçırma operası, yeni tip Koronavirüsü’nün getirdiği salgın koşulları nedeniyle kısaltılmış bir versiyonla yeniden bir yorumla elden geçirildi.

Saraydan Kız Kaçırma’nın Ankara Devlet Opera ve Balesi rejisörsü Figen Ayhan Karakale, Ankara seyircisinin oyuna ilgi gösterdiklerini dile getirdi. Pandemi nedeniyle oyunun kısaltılmasıyla ilgili Karakale, olay örgüsünü anlatıcı ile kayıtla seslendirildiğini ve iki ile üçüncü perden birleştiğini de söyledi. Ayrıca orkestranın sahne üstüne ve solistlerin gerisine alındığını da dile getiren Karakale, sayı azalmasına da gitmek durumunda kaldıklarını ifade etti.



Saraydan Kız Kaçırma, 25 Kasım’da yeniden sahnede olacak!

Koro ve orkestranın eşlikte bulunacağı Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına; orkestra şefi olarak Naci Özgüç ve koro şefi olarak Giampaolo Vessela eşlik edecek. Ayrıca koro ve orkestra üyeleri de sahnede maskelerini takarak görev alacaklar.

Operanın kadrosunda ise Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dönüşümlü olarak oynayacaklar. Baş karakter “Belmonte” ye Arda Doğan, Emre Akkuş ve Mehmet Kavil hayat verirken; “Konstanze” de ise Görkem Ezgi Yıldırım ve Esra Çetiner rol alacak.  Diğer rolleri canlandıracak oyuncular ise şu şekilde; "Pedrillo" karakterine Veysel Barış Yanç, Emrah Sözer ve Fatih Kayhan; "Selim Paşa"ya Kaan Çelikcan; Blondchen"e Beste Şahin ve Işıl Meriç Karataş; "Osmin" karakterine Erhan Baydar, Can Kocaay ve Vedat Dalgıran sahnede olacak. Ayrıca Mustafa Özşamlı da anlatıcı olarak ekipte yer alacak.

Prömiyeri bugün yapılacak olan oyun, 25 Kasım 2020 Çarşamba akşamı Ankara Devlet Opera Balesi’nde sanatseverlerle bir kez daha buluşacak.

Yorumlar (0)