Zelenski’den Erdoğan’a teşekkür mesajı: Minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru mutabakatı ile ilgili memnuniyetini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. 

GÜNDEM 23.07.2022, 08:13 23.07.2022, 08:15
Zelenski’den Erdoğan’a teşekkür mesajı: Minnettarım

Türkiye’nin yoğun diplomasi trafiği ile varılan tahıl koridoru anlaşması, tüm dünyada yankı bulmaya devam ediyor. Atılan imzalar sonrası konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, depolarında bulunan 20 milyon tahılın ihraç edileceğini dile getirerek, “Limanlarımız üzerindeki baskı önemli oranda hafifleyecek. Hem dünya hem de ülkemiz için son derece kritik imzalar atıldı” dedi.  

“Gıda krizi, dünyanın birçok ülkesini siyasi kaos ile baş başa bırakabilir”

Bu anlaşma ile birlikte gıda krizinde yeni bir rahatlama olacağını dile getiren Zelenski, “Rusya’nın kışkırtmaları ile tüm dünyada derinden hissedilen gıda krizi, bu anlaşma ile bir miktar hafifleyecektir. Gıda krizi, dünyanın birçok ülkesini siyasi kaos ile baş başa bırakabilir. Bu kıtlığı engellemek için hala şansımız var” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Guterres’e özel teşekkür

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ayrı bir parantez açan Zelenski, “Ukrayna’da yeniden deniz ihracatının hareketlenmesi için birçok lider çaba harcadı. Ancak bu konuda özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Gösterdikleri büyük gayret için minnettarım. Sayın Erdoğan’ın yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)