Yunanistan, 42 mülteciyi çırılçıplak Türkiye’ye yolladı 

MSB’den aktarılan bilgiye göre Yunanistan, Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmek isteyen 42 göçmenden 12’sini çırılçıplak soyarak sınırdan geçirdi. 

GÜNDEM 29.06.2021, 12:27
Yunanistan, 42 mülteciyi çırılçıplak Türkiye’ye yolladı 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan aktarılan bilgiye göre Yunanistan’da Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 42 düzensiz göçmen, sınır yakınlarında yakalanmış ve bu göçmenlerden 12’si tamamen soyundurulup diğerleriyle birlikte ülkemize gönderildi. Edirne sınırına kadar gelen düzensiz göçmenler, sınır kapısında görevli ekipler tarafından emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Edirne Valiliği, ihtiyaçlarını karşıladı 



Düzensiz göçmenlerin kıyafet ve yiyecek gibi insani ihtiyaçlarının Edirne Valiliği tarafından karşılandığı ve ardından konaklamaları amacıyla Nazımbey Çiftlik bölgesine ekipler ile gönderildikleri öğrenildi.  

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre göçmenlerin ihtiyaçları karşılandıktan sonra polis ve jandarma eşliğinde ifadeleri alındı. Göçmenler, kendilerini yemek ve su verilmediğini ve kötü muamele edildiğini belirtti. Yunan askeri güçlerinin kendilerini dövdüğünü ve sonra sınıra yolladığını söyleyen düzensiz göçmenler, Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. 

Yorumlar (0)