Yılmaz: Belirsizlik azalacak, tüm sorunların üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı. Burada konuşma yapan Yılmaz, "Belirsizlikler giderek azalacak, yatırımcılar ve diğer aktörler için öngörülebilirlik artıracak, yapısal reformlar ve politikalar ile kısa, orta ve uzun vadede tüm sorunların üstesinden gelerek, başarılarımızı kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.08.2023, 16:04 16.08.2023, 16:20
Yılmaz: Belirsizlik azalacak, tüm sorunların üstesinden geleceğiz

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program hazırlık sürecine değindi.

Yılmaz'ın, konuşmasından öne çıkan satır başları ise şöyle;

Togg gibi yeni projelerle Türkiye yüzyılına yakışır başarılı işler hayata geçireceğiz

Siyasi istikrarla uygulanan politikalar doğrultusunda 2023 Mayıs ayında 700 CDS’den 400'e gerilemesi önemli konulardan biridir.

Deprem harcamalarını ise harici bir durum değerlendiriyoruz. Bu anlamda bir takım gelir önlemleri aldık. Tamamlayıcı bir unsur olarak da kamuda harcama adımları atmayı düşünüyoruz.

Tüm sorunların üstesinden geleceğiz

İlk hedefimiz ise şeffaflık, öngörülebilirlik, tutarlılık ve uluslararası normlara uygunluktur. Rekabet ve serbest piyasa ortamında verimliliği daha da arttırmak temel amacımız.

Belirsizlikler azalacak, yatırımcılar ile diğer aktörler için öngörülebilirlik artıracak, yapısal reformlar ve politikalar ile kısa, orta ve uzun vadede tüm sorunların üstesinden gelerek, başarılarımızı kutlayacağız.

‘‘Milli ve yerli politikalarımızdan ödün vermedik’’

Dışarıdan ve içeriden kaynaklanan ne badireler atlattık. Fakat Türkiye Yüzyılı’na doğru ilerlerken, milli ve yerli politikalarımızdan asla ödün vermedik.

Hiçbir şey bir gecede gerçekleşmiyor ama ısrarla ve sabırla doğru politikalar izlediğinizde başarılı olmanız kaçınılmaz. Neticede ortaya çıkan refahı hep beraber paylaşacağız.

Türkiye yatırımlar için oldukça cazip bir ülkedir. Biz ekonomimizin potansiyelini daha da yükselmek istiyoruz.

‘‘Teşvik sisteminde bazı yenilikler düşünüyoruz’

Yatırım teşvikleri için hedef odaklı şekilde çalışıyoruz. Teşvik sistemimizde yenilikler ve bazı ileri adımlar düşünüyoruz.

Teknolojik dönüşümün sağlanmasını, milli teknolojilerin uygulamaya geçirilmesini, nitelikli insan kaynağının arttırılmasını düşünüyoruz.

Yorumlar (0)