Yasa dışı şekillerde Suriye’ye geçmek isteyen 2 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yasa dışı usulllerle Suriye’ye geçmeye çalışan 2 şahsın yakalandığı duyuruldu. Yakalanan kişilerden bir tanesinin PKK’ya katılmak için Suriye’ye geçmeye çalıştığının belirlendiği ifade edildi.

GÜNDEM 22.05.2021, 19:00 24.05.2021, 13:45
Yasa dışı şekillerde Suriye’ye geçmek isteyen 2 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yasa dışı şekillerde Mardin’den Suriye’ye geçiş yapmaya çalışan 2 kişinin yakalandığı kaydedildi. Yakalanmış olan kişilerden bir tanesinin terör örgütü PKK’ya katılmak amacıyla Suriye’ye gitmeye çalıştığı ifade edildi.

Kahraman Mehmetçik’imiz yurt içerisinde ve yurt dışında teröristlere geçit vermiyor. Son olarak Mardin’de terör örgütü PKK’ya katılmak için Suriye’ye gitmeye çalışan 2 kişi yakalandı.

“PKK’ya katılacaklardı”

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada, “Hudut personelince Mardin’de yasa dışı şekillerde Suriye’ye geçiş yapmaya çalışan 2 kişi yakalandı. Yakalanmış olan kişilerden birinin terör örgütü PKK/YPG’ye katılacak kişilerin geçişlerini organize ettiği, ötekinin ise terör örgütüne katılmak amacıyla geçiş yapmaya çalıştığı belirlendi.” denildi.

Yorumlar (0)