Video için ormanı yaktı: Fenomene tepkiler çığ gibi büyüyor!

Pakistan’da 11 milyon takipçiye sahip olan Humaira Asghar’ın, takipçi sayısını TikTok’da artırmak için kasten orman yangını çıkardığı öne sürüldü. Tepkilerden sonra Asghar, ilgili videoyu yayından kaldırdı.  

GÜNDEM 20.05.2022, 00:00 20.05.2022, 17:40
Video için ormanı yaktı: Fenomene tepkiler çığ gibi büyüyor!

Pakistan’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, takipçi sayısını artırmak isteyen bir sosyal medya fenomeninin kasten orman yangını çıkardığı öne sürüldü.

“Nerede olursam yangın çıkıyor”

TikTok’ta 11 milyon takipçiye sahip olan Humaira Asghar, bir orman yangınının önünde yürüdüğü bir video çekti ve “Nerede olursam yangın çıkıyor” sözleriyle bu videoyu takipçileriyle paylaştı. 

Asghar, iddiaları reddetti

Video çekmek için yangını kasten çıkardığı öne sürülen Asghar, tepkilerden sonra videoyu yayından kaldırdı. Gelen tepkilerden sonra açıklama yapan, yangını kendisinin başlatmadığını ve "videonun bir zararı olmadığını" belirtti.

"Bu videolar çok riskli ve kontrol altına alınmalı”

Konuyla ilgili açıklama yapan İslamabad Yaban Hayatı Yönetim Kurulu Başkanı Rina Saeed Khan Satti, “Yangını güzellemekten ziyade söndürmek için su dökmeliydi” sözlerini kullandı ve "Bu videolar çok riskli ve kontrol altına alınmalı” ifadelerine yer verdi. 

Asghar’ın tutuklanmasını istediler

Çevreciler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki çeken videodan sonra birçok kişi, Asghar ile ilgili soruşturma başlatılmasını ve ilgili şahsın tutuklanmasını talep etti. 

Polis, sosyal medyada video paylaşmak için çıkardığı yangın sebebiyle 1 kişiyi tutuklamıştı. 

Bu ayın başlarında Pakistan’da, ülkenin kuzeybatısındaki Abbottabad kentinde bir kişi, videoda arka plan olarak kullanmak amacıyla kasten orman yangını çıkardığı iddiasıyla polis ekiplerince tutuklanmıştı. 

Yorumlar (0)