Vahşice öldürülmüştü: Aylin Sözer’in katili için karar verildi

İstanbul'da hayatını sürdüren öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer'i vahşice öldüren sanık Kemal Ayyıldız’ın yargılanmasında karar verildi.

GÜNDEM 21.12.2022, 15:26
Vahşice öldürülmüştü: Aylin Sözer’in katili için karar verildi

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Aylin Sözer (48), Maltepe'de bulunan evinde öldüren ve yakmaya çalışan Kemal Ayyıldız'ın yargılanmasında karar verildi.

Karar kesinleşti

Mahkeme, Sözer’i öldüren zanlı Ayyıldız için 15 yıl 6 ay ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sözer'in öldürülmesi ile ilgili duruşma sırasında ifade veren zanlı Kemal Ayyıldız, “Aylin Sözer’in hayatına son vermek gibi bir amacım ve kastım bulunmamaktadır. Ben aldığım darbenin ardından neler olduğunu bile anımsayamıyorum. Aylin Sözer’in farklı kişiler tarafından öldürüldüğünü ifade ettim. Benim avukatı sadece burada oturuyor, alacağı paranın peşinde gidiyor. Avukatımın bu davadan çekilmesini talep ediyorum. Gidip iyice araştırın, anlayacaksınız. Ben yalnızca doğruyu anlatıyorum. Eğer bulamazsanız bana dilediğiniz cezayı verebilirsiniz. İdam bile edebilirsiniz. Siz yapmazsanız ben intihar ederim. Buradan ben kanıt arayamıyorum. Kendimi haklı çıkaracak bir şeye uzanamıyorum. O binayı doğru düzgün inceleyin. Benim bina içerisinde girdiğim saat net, rahmetlinin ölüm saati de belli. Her şeyi evlatlarımı koruyabilmek yaptım” dedi.

Yorumlar (0)