Utandıran videoyu çeken kişi yakalandı!

Dün akşam sosyal medya platformlarında yaşlı bir vatandaşın kaydedildiği bir video tepkilere yol açtı. Bunun üzerine videoyu çeken kişi yakalanarak hakkında işlem başlatıldı.

GÜNDEM 24.03.2020, 09:10 24.03.2020, 12:42

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında risk grubunda bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Söz konusu kararın ardından sosyal medya platformlarında yaşlıların bulunduğu birçok fotoğraf ve video paylaşıldı. 

Paylaşılan bazı videolarda da yaşlılara duygusal şiddet uygulandığı fark edildi. Dün akşam sosyal medya platformlarında yayılan ve yaşlı bir vatandaşla alay edilen video tepkilere neden oldu.

Videoyu çeken kişinin polis gibi davrandığı ve "Normalde ceza kesmemiz gerekiyor bu sefer sizi affedelim." dediği, bunun üzerine yaşlı adamın da "Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim." karşılığını verdiği görüldü.

Videoyu çeken kişi yakalandı

Bugün videoyu çeken kişi yakalanarak hakkında işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara İl Emniyet Md. ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan Amcamızı Kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik." ifadeleri kullanıldı. 

"Yaşlılar evde kalarak etkileşim hastalarından da korunacaklardır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu videoya ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır." ifadelerini kullandı.

Söz konusu videoya sosyal medya kullanıcıları böyle tepki gösterdi:

Yorumlar (0)