Türkiye-Yunanistan toplantısı ertelendi

NTV'nin güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, Türkiye ile Yunanistan arasında yarın yapılması planlanan toplantı, bilinmeyen ileri bir tarihe ertelendi.

GÜNDEM 04.10.2020, 16:28 04.10.2020, 16:47
Türkiye-Yunanistan toplantısı ertelendi

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan anlaşmazlığın çözümü için NATO'nun da desteğiyle kabul edilen ve hazırlığı yapılan istikşafi görüşmelerin bu ayın ilk 2 haftası içerisinde düzenlenmesi planlanmış, 5 Ekim 2020 tarihinde ise iki ülke arasında NATO Karargahı'nda teknik toplantının gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Ancak teknik toplantının ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Türkiye'nin uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkileri ve diyalog çerçevesinde çözüm isteği ile hareketleri birbiriyle örtüşüyorken Yunanistan bir taraftan "diyalog" derken diğer taraftan taciz, tahrik ve provokatif eylemlerini sürdürmeye devam etmişti.

Türkiye'nin kendi yetki alanında bile faaliyetlerini durdurduğu son günlerde Yunanistan boş durmamış ve geçtiğimiz gün Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yetki alanında NAVTEX ilan ederek tacizkâr tutumunu sürdürmüştü. Türkiye ise bu korsan NAVTEX'e karşı bir NAVTEX yayımlamış ve Yunanistan istasyonundan ilan edilen NAVTEX'in geçersiz olduğu vurgulanmıştı.

İstikşafi görüşmeler öncesi adaların silahlandırılmasına da hız veren Yunanistan, Türkiye'nin anakarasının bir parçası olan Antalya'da konuşlu Aksaz deniz üssüne eş güçte bir üssü Girit Adası'nda oluşturmak için harekete geçmişti.

Yorumlar (0)