Bahçeli: Yılanın başı ezilecek!

"Katil ve terör devleti" olarak nitelendirdiği Ermenistan'ı, Gence saldırısı sebebiyle nefret duygusuyla kınadığını belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin, Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılmasının şart olduğunu belirtti.

SİYASET 04.10.2020, 17:08
Bahçeli: Yılanın başı ezilecek!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermenistan'ın kendi topraklarından Azerbaycan'ın Bakü'den sonra ikinci büyük şehri olan Gence'ye sivil halkı hedef alarak düzenlediği saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirdi ve Ermenistan'ın insanlık suçu işlendiğini, uluslararası hukuku açıkça ihlal ve inkar ettiğini bildirdi.

Ermenistan'ın bir defa daha zulüm saçan yüzünü gösterdiğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, ayrıca Dağlık Karabağ sınırları içinde bulunan Fuzuli, Ağdam ve Terter yerleşim birimlerinin de Ermenistan ordusu tarafından roket ve topçu atışlarıyla bombalandığını hatırlatarak, "Ermeni çetelerinin Azerbaycan karşısında sıkıştıkça, çatışma alanlarını sivil yerleşim birimlerine doğru genişlettiğini" ifade etti.

"Katliamcı Ermeni zihniyeti geçmişte ne yaptıysa bugün de aynısını hunharca tekrarlıyor" diyen MHP Lideri Bahçeli, "Ermenistan canidir, zalimdir ve döktüğü kanda boğulmalıdır." dedi.

Güney Kafkasya'da huzur, barış ve istikrarın önündeki tek engelin Ermenistan olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, uluslararası toplumun sivil halka karşı hedef gözetilerek, kanlı ve aşağılık saldırılara duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Dağlık Karabağ'ın Türk olduğunu, Azerbaycan Türklüğün öz yurdu olduğunu ve vazgeçilmez hakkı olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı, bu hakkın can pahasına da olsa sağlanması gerektiğini belirtti.

Ermenistan'a "katil ve terör devleti" nitelendirmesinde bulunan Bahçeli, Ermenistan'ı nefret duygularıyla lanetlediğini, yılanın başının mutlaka ezileceğine inandığını kaydetti.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılmasının şart, tarihî zorunluluk hatta hayat memat konusu olduğunun altını çizen MHP Lideri, "iki devlet tek millet, aynı damarda akan kan, aynı tende atan can" vurgusu yaparak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Biz biriz ve beraberiz. Biz Türkiye ile Azerbaycan'ız. Biz hep birlikte büyük Türk milletiyiz."

Yorumlar (0)