Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın yeni görev yeri belli oldu. Buna göre, Tuğamiral Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.

GÜNDEM 11.08.2023, 15:11 Şeyda Gül
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu

Geçtiğimiz hafta toplanan Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi şekillendi. Genelkurmay Başkanlığı'na Metin Gürak atanırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan amiral ataması tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı.

İlk kadın amiralin görev yeri belli oldu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat, YAŞ kararlarıyla tuğamiral rütbesine terfi etti. Fırat'ın yeni görev yeri ise dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararıyla belirlendi.

Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığı görevine atandı

İngiltere'deki Mc Northwood Deniz Harekat Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada tuğamiralliğe terfi eden ilk kadın subay olan Gökçen Fırat, yeni kararla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığı görevine atandı.

Albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellik

Gökçen Fırat'ın atama kararı sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğrusu ben, tabi, bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum, hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok memnun etti” demişti.

Devamı gelecek

“Biliyorsunuz ki yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini kutladığını ve tebrik ettiğini söylemişti. Erdoğan, “İnşallah bundan sonraki şuralarda bunun devamı gelecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)