Türkiye iadesini istemişti… İsveç’in PKK’lı vekilinden yeni hamle 

İsveç Parlamentosu’nda milletvekili olarak yer alan ve PKK/YPG mensubu olması sebebiyle Türkiye’nin resmi iade talebinde bulunduğu Amineh Kakabaveh, hükümete artık destek vermeyeceğini açıkladı.

GÜNDEM 22.05.2022, 13:14
Türkiye iadesini istemişti… İsveç’in PKK’lı vekilinden yeni hamle 

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik için başvuru sürecini başlatması birçok ülke tarafından olumlu karşılanırken, Türkiye ise bu girişime sıcak bakmıyor. İki ülkenin de terör örgütlerini desteklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin endişeleri giderilmeden böyle bir girişime sıcak bakmayacaklarını açıklamıştı. 

İsveç hükümeti, Türkiye’ye olumlu mesajlar verdi

NATO üyeliğini çok önemseyen İsveç hükümeti, bu kapsamda Türkiye’ye olumlu mesajlar vererek endişelerin giderileceğini duyurdu. Türkiye’nin taleplerini detaylı şekilde inceleyerek ellerinden geleni yapacaklarını açıklayan İsveç Başbakanı Magdalena Anderson, NATO’ya dâhil olabilmek için her türlü müzakereye hazır olduklarını vurguladı. 

Türkiye uzun zamandır iadesini talep ediyordu

Başbakan Anderson’un bu açıklamaları sonrası görüşlerini paylaşan Amineh Kakabaveh, artık hükümete dışarıdan destek vermeyeceğini ifade etti. İsveç’te 7 ay önce güven oylaması gerçekleştirilmiş ve Anderson hükümeti yalnızca 1 oyla seçimden galip çıkmıştı. Türkiye, daha önce PKK üniformaları ile terör örgütü mitinglerinde sıkça görülen Kakabaveh’in iadesi için İsveç’e resmi başvuruda bulunmuş ancak olumlu bir cevap alamamıştı. 

Hükümete neden destek vermeyeceğini açıkladı

Hükümete desteğini neden kestiğini açıklayan Kakabaveh, “Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde bulunan Kürt gruplara hükümet tarafından destek sözü verilmişti. Bu sözlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Son dönemdeki gelişmeler de bunu bizlere gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)