Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı'yla görüştü: "Somut adımlar bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından gelen açıklamada, söz konusu görüşmede, Türkiye ve İsveç ilişkileri ile İsveç’in NATO’ya yönelik başvurusu değerlendirildi.

GÜNDEM 21.05.2022, 16:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı'yla görüştü: "Somut adımlar bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan gelen açıklamada, İsveç’in NATO’ya başvurusu ve Türkiye ve İsveç ilişkilerinin ele alındığı aktarıldı. 

"NATO'nun açık kapı politikasına destek verdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede, Türkiye’nin bugüne kadar NATO’nun açık kapı politikasına tam destek verdiğini söyleyerek, ittifakta hem üye devletlerin güvenliği hem de kolektif güvenlik bakımından dayanışmanın temel bir değer olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin, İsveç’in PKK/YPG/PYD terör örgütü güdümündeki şahıs ve kuruluşlarla temasları sebebiyle rahatsızlık duyduğunu uzun bir süredir dikkate getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü FETÖ’nün de İsveç’teki faaliyetlerinin ve mevcudiyetin de sürdüğüne vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terör örgütlerine silah, finansal ve siyasi desteğinin son bulması gerektiğini aktardı.

“Somut ve ciddi adımları bekliyoruz”

PKK/YPG/PYD’nin DEAŞ’la mücadele ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in PKK terör örgütü ve bu örgütün Irak ile Suriye’deki uzantıları açısından Türkiye’nin kaygılarını paylaştığını gösteren ciddi ve somut adımlar atmasını beklediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye Suriye’den gelen terör tehdidi sebebiyle gerçekleştirmek durumunda kaldıkları Barış Pınarı Harekâtı ve daha sonrasında savunma sanayii konusunda İsveç tarafından Türkiye’ye yönelik uygulanan kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)