Yunanistan, Türkiye’nin F-35’leri karşısında gergin: "Aleyhimize olur"

Yunanistan donanmasından Alexandros Diakopoulos, Türkiye’nin 100 adet F-35 alması halinde Ege Denizi’ndeki dağılımın asimetrik olacağını dile getirerek bu satın almaya karşı çıktı. 

GÜNDEM 22.05.2022, 13:55 23.05.2022, 10:33
Yunanistan, Türkiye’nin F-35’leri karşısında gergin: "Aleyhimize olur"

Akdeniz ve Ege Denizi hakkında Ankara hükümetinin yaptığı barış ve müzakere çağrılarını defalarca reddeden Yunanistan, agresif politikalarını devam ettirerek her geçen gün daha kışkırtıcı açıklamalara imza atıyor. Yunanistan Donanma Subayı Alexandros Diakopoulos, Türk donanmasının alacağı F-35’ler hakkında konuştu. Uluslararası arenada müttefik toplamaya çalışan Yunanistan’ın önde gelen subaylarından Diakopoulos, Türk ordusunun Ege Denizi’ndeki varlığının F-35’ler sayesinde artacağını; Türkiye’nin bu araçlarla Yunanistan’a karşı stratejik üstünlük sağlayacağını kaydetti. 



Alexandros Diakopoulos

“F-35 satın alırlarsa Ege’deki dağılım asimetrik olacak”

Diakopoulos, “Türkiye 100 adet F-35 satın alırsa Ege Denizi’ndeki durum aleyhimize döner. Artık bölgede asimetrik dağılım oluşur. Ayrıca F-35’lerin radar tarafından yakalanamaz oluşu da işin diğer kısmı. Türkiye hem F-35’lerin ortak yapımcısı hem jeopolitik ve coğrafi konumu itibarıyla oldukça büyük bir ülke hem de NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip.”



Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da Joe Biden ile görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Türkiye’ye satılacak F-16’ların sevkiyatının engellenmesi yönünde Biden’a baskı yaptığı haberleriyle gündeme gelmişti.



F-16

Yorumlar (0)