Erdoğan'dan Boris'e: İsveç ve Finlandiya konusunda endişeliyiz!

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle ilgili, "Teröristleri barındıran ülkeleri NATO'da görmek istemeyen Türk halkının tepkisi göz ardı edilmemelidir." değerlendirmesini yaptı.

DÜNYA 20.05.2022, 23:31 22.05.2022, 10:28 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Boris'e: İsveç ve Finlandiya konusunda endişeliyiz!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması, Doğu Avrupa ülkelerinde güvenlik endişelerinin artmasına neden oldu. İskandinav ülkeleri İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üyelik sürecini başlatma kararı aldı. 

Türkiye, üyeliğe karşı çıkıyor

İskandinav ülkelerinin NATO'ya üyelik kararı, ABD ve NATO üyesi Avrupa ülkeleri tarafından desteklendi. NATO üyesi Türkiye ise, teröristleri barındırdıkları gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin ayrıntıları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşıldı.

NATO değerleri vurgusu!

Açıklamaya göre, İsveç ve Finlandiya’nın PKK terör örgütü mensuplarıyla yakın ilişki kurmasının büyük bir sorun olduğunu belirtti. Bu iki ülkenin NATO değerlerine sahip çıkacağına ilişkin endişeler taşıdıklarını aktaran Erdoğan, "Teröristleri barındıran ülkeleri NATO'da görmek istemeyen Türk halkının tepkisi göz ardı edilmemelidir." dedi.

Yorumlar (0)