Türkiye'den Amerika’daki Ermeni provokasyonuna tepki

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Azerbaycan'ı, son günlerde de Ermenistan hükümeti ile bölgedeki barış sürecini odağına alan radikal diaspora gruplarının kullandığı nefret dilinin şiddet eylemine dönüşmesinin oldukça endişe verici olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 30.09.2023, 15:39 02.10.2023, 09:28
Türkiye'den Amerika’daki Ermeni provokasyonuna tepki

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen, "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" temalı konferansta radikal Ermeni gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Konferansa katılan yetkililerin açıklamada, radikal Ermeni grupları tarafından hedef alındığı, fiziki ve sözlü tacize uğradığı, ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ile Los Angeles Polis Birimi’nin (LAPD) gerekli güvenlik tedbirlerini alarak üniversite kampüsünde meydana gelen olayları büyümesini engellediği kaydedildi.

Başta Türkiye ile Azerbaycan'ı, son zamanlarda ise Ermenistan hükümeti ile bölgedeki barış sürecini hedef alan radikal diaspora gruplarının kullandığı nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesinin oldukça endişe verici bir durum olduğu vurgulanan açıklamada, heyete fiziki ve sözlü saldırıda bulunanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatılacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Tarihi olayların yerel ve dar siyasi saikler ile çarpıtılması, aşırılık yanlısı grupları memnun etmek amacıyla yapılan açıklamaların, nefret söylemini, radikalleşmeyi ve şiddeti teşvik ettiği bu olay ile bir kere daha açıkça ortaya çıkmıştır" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)