Türk ve Azeri ordularından dev tatbikat!

Türkiye ve Azerbaycan orduları, 2 hafta sürecek geniş kapsamlı dev bir ortak tatbikat yapacak.

GÜNDEM 27.07.2020, 13:27
Türk ve Azeri ordularından dev tatbikat!

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan'da iki hafta sürecek geniş kapsamlı dev bir ortak askeri tatbikat gerçekleştirecek.

Mısır'ın sahte fotoğrafla Fransa ile askeri tatbikat düzenlediğini duyurarak Türkiye'ye gözdağı verdiği, Ermenistan'ın da Rusya'dan Türk SİHA'larından (Silahlı İnsansız Hava Aracı) korunma eğitimi almaya başlayacağını duyurduğu bugünlerde Türkiye ve Azerbaycan orduları da Ermenistan'a mesaj verilecek dev bir askerî tatbikat düzenleyecek.

Askerî tatbikata ilişkin bilgi veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dev ortak askerî tatbikata Türkiye'den ve Azerbaycan'dan kara ve hava kuvvetlerinin katılacağını duyurdu.

Kara kuvvetlerinin tatbikatına göre daha uzun süreli icra edilecek olan Hava Kuvvetlerinin tatbikatı 29 Temmuz'da başlayacak, 10 Ağustos'ta tamamlanacak. Türkiye'den ve Azerbaycan'dan savaş uçaklarının katılacağı askerî tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta devamn ettirilecek.

Her iki ordunun Kara Kuvvetleri tarafından icra edilecek olan kara tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kara tatbikatında çeşitli emirlerin icra edileceği, zırhlı araçlar, top ve havanlardan oluşan birliklerin temsili düşman hatlarına atışlar yapılacağı bildirildi.

Yorumlar (1)
Ahmet Bilgin 4 yıl önce
Yiyorsa gelin şerefsizler. Azeriler kardeşimiz. Kimse dokunamaz onlara