TRT çalışanlarına "Karlov" davası!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikast soruşturmasında, TRT ana haber bülteninde cinayetin yayınlanmasını sağlayarak, örgüt için propaganda yaptıkları iddiasıyla TRT Merkez Haber Müdürü, Merkez Haberler Sorumlusu, Haber Koordinatörü,  iki montajcı ve iki muhabir toplam 6 kişi hakkında dava açıldı.

GÜNDEM 26.11.2019, 15:37
TRT çalışanlarına "Karlov" davası!

Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı tarafından hazırlanan 143 sayfalık iddianamede, sanıklara "örgüt üyeliği" diğerlerine de "örgüte yardım yataklık" suçlamaları yöneltildi. 

Savcı Akıncı, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un vurulma anının, bir resim sergisine gönderilen 3G kamera ile çekilerek yurtdışına servis edilmesi ve TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde yayınlanmasının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) planlı propaganda eylemi olduğunu ileri sürdü. 

TRT spikeri de ifade vermişti

Eski TRT 1 Ana Haber spikeri Erhan Çelik, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast görüntülerinin bültende yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermişti. Ankara Adliyesi'nde yaklaşık 4 saat boyunca ifade veren Çelik, FETÖ suçlamalarını reddetmişti. 

Çelik, ifadesinde şunları söylemişti:

"Karlov suikastını sonradan öğrendim. Bu görüntüler yayına hazır hale geldiği ve yayımlanması halinde herhangi bir sakınca olduğuna dair uyarı bulunulmadığı için, ben de herhangi bir sorun olamayacağı gerekçesiyle yayımladım. Beni bu görüntülerin yayımlanmaması konusunda Ankara’dan kimse uyarmadı. Ben de habercilik refleksiyle görüntülerin yayımlanmasını söyledim." dedi. 

Ne olmuştu?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da düzenlenen bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin iddianame hazırlamıştı. Bu iddianamede yer alan şüpheli ve tanık beyanları, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ ile olan bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

FETÖ mensuplarının, cinayetin işlendiği serginin açılış tarihinin, Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran'ın katılım göstereceği Suriye konulu toplantıdan bir gün önce olan 19 Aralık 2016'ya alınması için çaba gösterdikleri ifade edilmişti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikastın ardından “Bu elbette Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyon.” açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar (0)