Rumlar itiraz etti, UEFA Halis Özkahya’yı maçtan çekti!

UEFA, F91 Dudelange ile APOEL arasında oynanacak maçta görev verdiği Halis Özkahya'yı, Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonu tarafından gelen itirazın ardından geri çekti ve karşılaşmaya İtalyan hakem Gianluca Rocchi'yi atadı.

SPOR 26.11.2019, 15:44
Rumlar itiraz etti, UEFA Halis Özkahya’yı maçtan çekti!

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda 28 Kasım Perşembe Lüksemburg'un F91 Dudelange ile Güney Kıbrıs Rus Kesimi'nin APOEL takımları karşılaşacak. UEFA tarafından dün yapılan açıklamada bu maça FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya'nın atandığı ifade edilmişti. Özkahya'nın yardımcılıkları ise Ceyhun Sesigüzel ve Ekrem Kan olacak, dördüncü hakemliği ise Alper Ulusoy yapacaktı.

Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonu, UEFA'ya itirazda bulunarak Özkahya'nın değiştirilmesini istedi. Tüm bunların ardından UEFA atamada değişiklik yaparak, F91 Dudelange-APOEL karşılaşmasında İtalyan hakem Gianluca Rocchi'ya görev verdi. Maçta Rocchi'nin yardımcıları Giorgio Peretti ile Giorgio Schenone olacak.

APOEL yaptığı açıklamada, “Türk hakemlerinin, 1974'ten sonra ilk kez takımımızın maçına atanması talihsizliktir, bununla birlikte UEFA'nın değişiklik talep ettiğimiz nedeni anlayışla karşılamasından dolayı da mutluyuz” dedi.

APOEL Basın Sözcüsü Nektarios Petevinos, UEFA'nın daha önce hiçbir Türk hakemi Rum karşılaşmalarında görev vermediğini işaret ederek bu defa yapılan atamanın düşündürücü olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)