'Tosuncuk'un ağabeyi Uruguay'da gözaltına alındı

'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın'ın teslim olmasının akabinde bu defa ağabeyi Fatih Aydın, Uruguay'da gözaltına alındı.

GÜNDEM 08.07.2021, 20:42 10.07.2021, 09:39
'Tosuncuk'un ağabeyi Uruguay'da gözaltına alındı

'Tosuncuk' lakabıyla da bilinen Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya 80 kilometre uzaklıkta bulunan Canelones bölgesinde, Uruguay Federal Polisi tarafından gerçekleştirilen baskında yakalandı.

Türkiye'ye iade edilecek

Fatih Aydın'ın yakalanmasının akabinde Interpol Daire Başkanlığı tarafından iade süreci başlatıldı. Aydın'ı teslim almak üzere bir ekip, kısa süre içinde Uruguay'a hareket edecek.

Çok sayıda suçtan aranıyor

Fatih Aydın, 'Suç işlemek maksadıyla örgüt kurma', 'bankacılık kanununa aykırılık', 'suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama', 'kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle tacir ve dolandırıcılık veyahut firma yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' gerekçesiyle aranıyordu.

Brezilya'da teslim olmuştu

Çok sayıda kişinin kar vaadiyle dolandırıldığı Çiftlik Bank davasının sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde teslim olmasının akabinde geçtiğimiz cumartesi günü iade edilmek üzere ülkemize getirilmiş ve derhal gözaltına alınmıştı.

Sorgu işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Aydın, Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.

Yorumlar (0)