Kulüpler Birliği'nden TFF'ye ültimatom gibi mektup

Kulüpler Birliği, TFF'ye ilettiği yazıda isteklerinin gerçekleşmemesi halinde müsabakalara çıkmamayı düşündüklerini belirtti.

SPOR 08.07.2021, 21:36 10.07.2021, 09:39
Kulüpler Birliği'nden TFF'ye ültimatom gibi mektup

Kulüpler Birliği Vakfı'nın, Ahmet Ağaoğlu'nu başkanlığa seçtiği toplantısında TFF'ye (Türkiye Futbol Federasyonu) 4 maddelik bir mektup yazıldı.

Yabancı sayısı sorunu, yayın ücretleri gündeme getirildi.

Gerçekleştirilen açıklamanın sonunda taleplerinin çözülmemesi durumunda karşılaşmalara çıkmama dahil önemli kararlar alınabileceği belirtildi.

Kulüpler Birliği'nden açıklama

Kulüpler Birliği'nin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na,

Aşağıda yer verilen başlıklarda TFF tarafından alınan kararların ve gerçekleştirilmekte olan uygulamaların tekrar gözden geçirilerek, bu konularda alınmış kararlardan aşağıda imzası bulunan kulüplerimizin isteği doğrultusunda geri dönülmesi ve yine kulüplerimizin talepleri doğrultusunda tekrar karar alınması isteğimizi bilgilerinize sunarız.

  • TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ciddiyetten bir hayli uzak ilişkilerden dolayı sözleşmenin devamlı tadil edilerek kulüplerimizin her yıl finansal zarar görmesi,
  • Kurulların işleyiş ve atamaları,
  • Yabancı futbolcu sayısında kulüplerimizin isteklerinin göz ardı edilmesi,
  • 'Kulüp Lisans Talimatı' kriterlerinin Türkiye gerçekleri dışında kalması

Türk futbolunun devam ettirilebilir olmasını artık olanaksız kılmıştır. Tüm bu gelişmelerden dolayı aşağıda imzası bulunan Süper Lig kulüpleri olarak TFF'nin Kulüpler Birliği'nin uygunluğu olmadan alacağı kararları reddedeceğimizi bildiririz. Yayın ihale sürecinin dünyada başarılı emsallerinde olduğu gibi tarafımızca gerçekleştirilmesi ve yönetilmesi gerekliliğini öngörmekteyiz. Bu sebeple yayın ihalesinin tüm süreçlerinde Kulüpler Birliği'nin onayının aranmasını istiyoruz. Ayrıca gerek Kamu Denetçileri Kurumu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tavsiye kararı doğrultusunda, Türk futbol yargı sisteminin Genel Kurul tarafından seçilerek bağımsız bir şekilde oluşturulması, Merkez Hakem Kurulu'nda liyakatin esas alınması, kararların şeffaf bir şekilde alınması, yabancı futbolcu sayısı hususunda alınan karardan derhal geri dönülmesi, 'Kulüp Lisans Talimatı' kriterlerinin salgın şartlarının oluşturduğu etki ve kulüplerimiz gerçekleri doğrultusunda tekrar oluşturulması, daha evvel Kulüpler Birliği olarak başkanlığınıza gönderdiğimiz ve cevap alamadığımız ya da olumsuz cevap aldığımız tüm resmi başvurularımızın tekrar değerlendirilmesi isteklerimizi bilgilerinize arz ederiz. 

Bu isteklerimizin kabul görmemesi durumunda Türk futbolunun sürdürülebilirlikten uzak olacağı gerçeği göz önüne alınarak aşağıda imzası olan kulüpler olarak maçlara çıkmama dahil tüm seçenekleri değerlendireceğimizi bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla."

Yorumlar (0)